Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
 • Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: Vuren Timmerpaneel
Maatprijs:
per stuk | Incl. BTW

Vuren Timmerpaneel

Prijs ophalen
 • Beuken massief drie lagen paneel
  Beuken massief drie lagen paneel
 • Beuken Timmerpaneel
  Beuken Timmerpaneel
 • Beuken Timmerpaneel C/C
  Beuken Timmerpaneel C/C
 • Eiken massief drie lagen paneel
  Eiken massief drie lagen paneel
 • Eiken rustiek massief drie lagen paneel
  Eiken rustiek massief drie lagen paneel
 • Eiken Timmerpaneel A/B
  Eiken Timmerpaneel A/B
 • Eiken Timmerpaneel B/C
  Eiken Timmerpaneel B/C
 • Eiken Timmerpaneel Rustiek
  Eiken Timmerpaneel Rustiek
 • Esdoorn massief drie lagen paneel
  Esdoorn massief drie lagen paneel
 • Esdoorn Timmerpaneel
  Esdoorn Timmerpaneel
 • Essen massief drie lagen paneel
  Essen massief drie lagen paneel
 • Essen Timmerpaneel
  Essen Timmerpaneel
 • Grenen Timmerpaneel
  Grenen Timmerpaneel
 • Iroko Timmerpaneel
  Iroko Timmerpaneel
 • Kersen massief drie lagen paneel
  Kersen massief drie lagen paneel
 • Kersen Timmerpaneel
  Kersen Timmerpaneel
 • Mahonie Timmerpaneel
  Mahonie Timmerpaneel
 • Noten Amerikaans massief drie lagen paneel
  Noten Amerikaans massief drie lagen paneel
 • Noten Europees massief drie lagen paneel
  Noten Europees massief drie lagen paneel
 • Noten Timmerpaneel
  Noten Timmerpaneel
 • Vuren Timmerpaneel
  Vuren Timmerpaneel
Populaire en budgetvriendelijke massief hout voor het maken van meubels

Vurenhout is door zijn lichte gewicht geschikt voor vele doeleinden. Zo komt deze houtsoort vaak terug in tafels, kasten, boekenplanken en TV-me... Lees verder

Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld vanaf 3 werkdagen in huis
Start met bestellen

Populaire en budgetvriendelijke massief hout voor het maken van meubels

Timmerpaneel vuren platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagde timmerpaneel vuren gemakkelijk online. Massieve timmerpanelen kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Lees snel verder:

Massief vuren timmerpaneel: wat is het?

Vuren is een zeer populair plaatmateriaal in ons assortiment. De stoere en natuurlijke uitstraling maakt dat de keuze al snel richting deze vuren panelen gaat. Massief vuren is geelachtig van kleur en met de afwisseling van kleine en grotere noesten maakt dit het een onbevangen houtsoort. In vergelijking met grenenhout is vuren lichter van kleur. De ideale houtsoort voor het maken van meubels in Scandinavische stijl. Vuren is ten opzichte van andere massieve panelen in ons assortiment relatief kleurvast. Het massieve plaatmateriaal is opgebouwd uit lamellen. Lamellen zijn kleine houten planken die volledig bestaan uit puur hout. Om een plaat van een groter formaat te kunnen maken, worden meerdere lamellen samengevoegd tot één grote plaat. Dit resulteert in een zeer stevige en sterke plaat. Houd er rekening mee dat geen enkele lamel hetzelfde uiterlijk heeft. De houtstructuur en kleur is bij elke lamel uniek en kan dus ook afwijken van de afbeelding.

Hout kan opgedeeld worden in de categorie hardhout en zacht hout. Hardhout is afkomstig van loofbomen en zacht hout van naaldbomen. Vurenhout is een lichtgekleurde naaldhoutsoort. Naaldhout, oftewel zacht hout, is relatief minder sterk dan hardhout. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is.

De vuren timmerpanelen in ons assortiment zijn van hoogwaardige kwaliteit. Dit is af te leiden aan de zichtkwaliteit. De zichtkwaliteit wordt aangeduid met letters, vaak een combinatie van twee letters met een scheidingsteken ertussen. Dit kan in de productnaam of de producteigenschappen teruggevonden worden. De eerste letter staat voor de bovenzijde van het paneel, de tweede voor de onder- of achterzijde. A/B beschrijft dus het uiterlijk van de boven- en onderzijde van de plaat. A is de beste zichtkwaliteit die een houtsoort kan hebben, hierbij is de plaat bijna noestvrij. De onderkant heeft zichtkwaliteit B, wat betekent dat de onderkant een wat grover uiterlijk kan hebben.

Om tot een massief houten grenenpaneel te komen worden er kleine plankjes gezaagd van het hout (lamellen), deze worden vervolgens gevingerlast verlijmd. Vingerlassen houdt in dat er aan de uiteinden van de lamellen een figuur wordt gefreesd zodat de lamellen stevig verlijmd kunnen worden. Om een plaat van een groter formaat te kunnen maken, worden meerdere lamellen samengevoegd tot één grote plaat. Dit resulteert in een zeer stevige en sterke plaat.Het resultaat is een massief houten plaat die zichtbaar is opgebouwd uit meerdere kleine plankjes. Deze lamellen lopen in de lengterichting van de plaat. Houd er rekening mee dat geen enkele lamel hetzelfde uiterlijk heeft. De houtstructuur en kleur is bij elke lamel uniek en kan dus ook afwijken van de afbeelding. Onze massieve panelen zijn interieur verlijmd, dat wil zeggen dat het materiaal uitsluitend binnenshuis toegepast kan worden.

De richting van de houtnerf

Bij timmerpaneel is er een houtnerf te zien. De tekening van de houtnerf loopt altijd in de lengterichting. Bij het zagen van de plaat houden wij aan dat de lengtemaat ook de lengterichting van de houtnerf is. Let dus goed op bij het invullen van de maten, zodat de vlammen van de houtnerf allemaal in de juiste richting doorlopen!

Kwaliteitsaanduiding bij timmerpaneel

Timmerpaneel is er in verschillende kwaliteiten. Dat betekent niet dat de plaat meer of minder sterk is, het duidt de kwaliteit van het aanzicht van de plaat aan. De kwaliteit kan je vinden in de producteigenschappen. Hieronder meer informatie over de zichtkwaliteit.


Kwaliteitsaanduiding timmerpaneel
AUitgesorteerd en foutvrij. Geen reparaties toegestaan
BKleine onzuiverheden en reparaties toegestaan
SKleine onzuiverheden, reparaties en kleurverschillen zijn toegestaan
BBReparaties door middel van proppen zijn toegestaan
C+ of CPGebreken zijn geplamuurd en uitgevallen kwasten (knoesten) zijn toegestaan
C- of CCFouten zijn toegestaan, gebreken worden niet hersteld

Lees hier meer over de kwaliteit van timmerpaneel

Beschikbare diktes timmerpaneel vuren

De beschikbare diktes kies je gemakkelijk via de product configurator. Wij hebben deze dikte(s) beschikbaar: 18 mm, 28 mm en 40 mm.

Bewerken van timmerpaneel vuren

Timmerpaneel vuren is gemakkelijk te monteren, door het te verlijmen. Werk vurenhout ook af met een blanke lak, vernis of een beits. Door zijn zachte structuur is deze houtsoort stootgevoelig. Schuur massief plaatmateriaal altijd eerst op met een fijne korrel, voordat je er mee aan de slag gaat. Het opschuren van vuren timmerpaneel zorgt voor een mooi eindresultaat, zo komen de details van de tekening nog meer naar voren. Wat ten goede komt van de robuuste, stoere plaat.

Het afwerken van het timmerpaneel versterkt de bescherming en daarbij de vochtwerende eigenschappen van het materiaal. Zoals alle massieve panelen kan ook vuren timmerpaneel gaan werken onder wisselende temperaturen en vochtige omstandigheden. Mocht je het materiaal willen zagen of frezen, houd er dan rekening mee dat het kan gaan splinteren. Gebruik bij het monteren van de platen schroeven met een lange schroefdraad en brede diameter om splijten zoveel mogelijk te vermijden. Tenslotte raden wij aan om voor het verbinden met metaal uitsluitend RVS te gebruiken, dit om verkleuring op het hout te voorkomen.

Vurenhout, net als diverse ander massief houten platen, gaat werken bij temperatuurverschillen en in vochtige omstandigheden. De platen kunnen daardoor kromtrekken tijdens het transport of het installeren in huis. Nadat de plaat is opgeschuurd is het belangrijk om het vuren timmerpaneel goed te behandelen met een lak, beits of olie. Lees hier alle verwerkingsvoorschriften van timmerpaneel.

Specifieke toepassingen van timmerpaneel vuren

Vurenhout is door zijn lichte gewicht geschikt voor vele doeleinden. Zo komt deze houtsoort vaak terug in tafels, kasten, boekenplanken en TV-meubels. Je kan er gemakkelijk een meubel mee opknappen, zoals het vervangen van een tafel- of bureaublad. Zijn natuurlijke en warme uitstraling geeft charme aan elk interieur.

Alternatieven voor vuren timmerpaneel

Is timmerpaneel vuren toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een houtsoort met een grovere en natuurlijke vlam? Ga dan voor multiplex pools grenen! Bekijk ook hier onze andere massieve houtsoorten:

Alternatieven
Start met bestellen
Configureer hier je product
Bezig met laden
Plus en minpunten
 • Gemakkelijk te lakken en/of beitsen
 • Warme, neutrale uitstraling
 • Vlak en gebruiksklaar oppervlak
 • Goed te monteren
 • Elk paneel is uniek
 • Dit hout werkt; planken kunnen kromtrekken
 • Alleen voor gebruik binnenshuis
 • Natuurlijk hout; het verkleurd bij blootstelling aan daglicht
Toepassingen
 • Tafels
 • Boekenkasten
 • Meubels
 • Boekenplanken
Beschikbare vormen en afwerkingen

Bij ons neem je alleen af wat je nodig hebt. Je bestelt en betaalt alleen de oppervlakte van het materiaal dat je daadwerkelijk gebruikt! Zo hoef je geen rekening te houden met reststukken en kan jij alle aandacht aan jouw klus geven.

Vormen
Afwerkingen
Doe het zelf projecten met Vuren Timmerpaneel
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Timmerpanelen
Variant
Vuren Timmerpaneel
Dikte
18 mm, 28 mm, 40 mm
Kleur
Licht (hout)
Zichtzijde
Ja
Max. lengte (mm)
2500
Max. breedte (mm)
1230
Keurmerk
FSC® mix 70%
Type lamellen
Doorgaande lamellen
Geschikt voor
Binnen
Zichtkwaliteit
A/B
Plus en minpunten
 • Gemakkelijk te lakken en/of beitsen
 • Warme, neutrale uitstraling
 • Vlak en gebruiksklaar oppervlak
 • Goed te monteren
 • Elk paneel is uniek
 • Dit hout werkt; planken kunnen kromtrekken
 • Alleen voor gebruik binnenshuis
 • Natuurlijk hout; het verkleurd bij blootstelling aan daglicht
Toepassingen
 • Tafels
 • Boekenkasten
 • Meubels
 • Boekenplanken