• Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: Meubelpaneel Grijs ABS

Meubelpaneel Grijs ABS

Meubelpaneel Grijs ABS
Dit product is tijdelijk niet beschikbaar.

Volledig grijs afgewerkt plaatmateriaal

Grijs meubelpaneel online op maat bestellen

Een bureaublad of legplank online op maat bestellen? Ga voor meubelpaneel grijs en bestel het online tot op de millimeter nauwkeurig gezaagd. Met afgewerkte ABS randen hoeft het plaatmateriaal enkel nog gemonteerd te worden. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

Lees snel verder:

 

Meubelpaneel grijs: wat is dat?

 

Meubelpaneel is een volledig afgewerkt plaatmateriaal met een melamine toplaag. Het is makkelijk te monteren en behoort net als MDF en OSB tot de familie van de vezelplaten. Daarbij zijn spaanplaat meubelpanelen constructief sterke platen, licht van gewicht, makkelijk te monteren, trekken niet krom en door zijn toplaag direct gebruiksklaar. Doordat spaanplaat meer dan driekwart uit resthout bestaat, is het een duurzaam product.

Onze meubelpanelen beschikken over een sterke en harde melamine toplaag, dit geeft de houtplaten een fraai uiterlijk en maakt dat het hout tegen een stootje kan. De melamine toplaag heeft een hoge dichtheid, hier heeft deze toplaag ook zijn harde en sterke eigenschappen aan te danken. Een melamine toplaag is waterafstotend, makkelijk af te nemen met een doekje en tot op zekere hoogte hittebestendig. Daarnaast is dit plaatmateriaal makkelijk af te nemen en goed schoon te houden. Vandaar zijn populaire interieurtoepassing.

 

Dit grijze meubelpaneel komt uit de Unilin Evola CST serie. CST is een Unilin Evola specifieke code waarbij de toplaag afgewerkt is met een matte tot parelmoer uitstraling. In dit geval in het effen grijs uitgevoerd. Dit maakt dat het materiaal veelzijdig toepasbaar is.

Beschikbare diktes grijs meubelpaneel

De beschikbare diktes van grijs meubelpaneel kies je gemakkelijk via de product configurator. Wij hebben deze dikte(s) beschikbaar: 18 mm.

Bewerken van grijs meubelpaneel

Het grote voordeel van meubelpaneel is dat het direct gebruiksklaar is. Meubelpaneel is goed en gemakkelijk te monteren of te bewerken. Tijdens het monteren van het plaatmateriaal is het aan te raden de schroeven aan de achter- of onderzijde te schroeven. Op die manier zijn de schroefgaten niet zichtbaar.

Specifieke toepassingen grijs meubelpaneel

Meubelpaneel wordt ook wel gemelamineerd of decoratief spaanplaat genoemd en wordt veel gebruikt voor het maken van meubels. Het is een veelzijdig product waardoor het voor veel doeleinden ingezet kan worden. Denk hierbij aan bureaubladen, kasten, keukenkastjes, boekenkasten of legplanken. Meubels hebben vaak een groot oppervlak en kosten daardoor veel tijd om afgewerkt te worden. Door gebruik te maken van plaatmateriaal met een melamine toplaag hoef je het plaatmateriaal niet meer te schilderen en zorg je ervoor dat alles er strak uitziet. Met de diverse mogelijkheden aan decoren en texturen is er voor elke klus een passend plaatmateriaal.

Alternatieven voor grijs meubelpaneel

Is grijs meubelpaneel toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Wil jij het plaatmateriaal in een groter formaat of in een specifieke (RAL) kleur hebben? Bekijk dan ook MDF lakdraagfolie. Dit plaatmateriaal verf je gemakkelijk met in jouw favoriete kleur. Of bekijk onze andere gemelamineerde meubelpanelen:

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Meubelpanelen
Variant
Meubelpaneel Grijs ABS
Dikte
Kleur
Zwart / Grijs
Max. lengte (mm)
1650
Max. breedte (mm)
1650
Keurmerk
70% PEFC
Type toplaag
Melaminelaag
Geschikt voor
Binnen
Toplaag
2 zijdes
Uitstraling
Parelmoer
Kleurcode
UD81 CST
Plus en minpunten
 • Duurzaam product: meer dan driekwart resthout
 • Gebruiksklaar oppervlak door de laag melamine
 • Binnenshuis breed toepasbaar
 • Licht van gewicht
 • Trekt niet krom
 • Randen volledig afgewerkt
 • Niet vochtbestendig
 • Alleen geschikt voor gebruik binnenshuis
 • Gevoelig voor vingerafdrukken
Toepassingen
 • Wanden
 • Bureaubladen
 • Meubels
 • Keukenfrontjes
 • Interieurbekleding