MDF Vochtwerend V313 Zwart - Gelakt

MDF Vochtwerend V313 Zwart - Gelakt
MDF Vochtwerend V313 Zwart - Gelakt
MDF Vochtwerend V313 Zwart - Gelakt

Configureer MDF Vochtwerend V313 Zwart - Gelakt

117,44 p/m2

Productinformatie

Korte specificaties

Dikte

18 mm

Gegrond

Nee

Geschikt voor

Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld

Keurmerk

70% PEFC

Toplaag

Door en door

Type

MDF

Type toplaag

Afgelakt

Uitstraling

Zijdeglans

Variant

MDF Vochtwerend V313 Zwart - Gelakt

Plus en minpunten

 • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
 • Glad en gebruiksklaar oppervlak
 • Tot de kern zwart gekleurd
 • Voorzien van laklaag en beschermfolie
 • Splintert niet
 • Vochtwerend
 • Niet geschikt voor gebruik buitenshuis
 • Oppervlakte bevat lichte MDF vezels door de zwarte kleur heen

Beschrijving

MDF vochtwerend zwart gelakt is een goede keuze wanneer je een zwart meubel wilt maken. De plaat is door en door gekleurd met zwart pigment. De gelakte variant heeft een laklaag gekregen aan de boven- en onderkant, waardoor de plaat egaal en glanzend zwart is afgewerkt. Bijkomend voordeel is dat dit paneel vochtwerend is, wat het materiaal geschikt maakt voor vochtige ruimtes binnenshuis.

Lees meer

Aanbevolen combinaties

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Alle klusbenodigdheden

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Klusbenodigdheden bekijken

Product eigenschappen

Dikte18 mm
GegrondNee
Geschikt voorVochtige ruimtes, mits voorbehandeld
Keurmerk70% PEFC
ToplaagDoor en door
Type MDF
Type toplaagAfgelakt
UitstralingZijdeglans
VariantMDF Vochtwerend V313 Zwart - Gelakt

Toepassingen

 • Keukens
 • Badkamers
 • Vensterbanken
 • Meubels
Alle voorbeelden van anderen
Thuiswinkel waarborg

MDF Vochtwerend Zwart gelakte platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd MDF vochtwerend zwart gelakte gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF Vochtwerend Zwart - Gelakt: wat is het?

Je kiest voor MDF vochtwerend zwart - Gelakt wanneer je een decoratief project wilt maken in het zwart. Dit paneel is aan de boven- en onderkant gelakt en door en door gekleurd met zwart pigment. De vezels van zwart MDF worden doordrenkt met zwart pigment tijdens de productie. Dit geeft de plaat een gemêleerd zwart effect. De plaat wordt afgewerkt met een gelakte toplaag aan de boven- en onderkant. Dit zorgt dat gronden en lakken niet meer nodig is en je gelijk aan de slag kunt. Het afwerken kost weinig tijd, omdat de plaat vochtwerend is geproduceerd, de juiste kleur heeft en al gelakt is aan de boven- en onderkant. De kopse kanten zijn nog onbehandeld, die kun je eventueel nog zelf aflakken.

Een MDF plaat is opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm, bij MDF vochtwerend zwart gelakt is hierbij een speciale, vochtwerende, lijmsoort gebruikt waardoor de plaat vochtwerend is. De houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF plaat.

Beschikbare diktes van MDF zwart vochtwerend met een gelakte toplaag

MDF kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende dikte(s) zijn beschikbaar: 18 mm.

Bewerken van zwart gelakte MDF platen

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen splintert het materiaal niet. Dit paneel heeft weinig afwerking nodig, doordat de plaat vochtwerend is geproduceerd, de juiste kleur heeft en al is gelakt aan de boven- en onderkant. De kopse kanten vragen om wat extra aandacht. Om de zuigende werking van de kopse kanten tegen te gaan zijn er verschillende mogelijkheden: verdunde houtlijm met wat water, plamuur of een speciale randsealer.

Specifieke toepassingen van zwart gelakt MDF,

MDF Zwart gelakt kan gebruikt worden in droge en vochtige ruimtes. Het is daarom geschikt voor bijvoorbeeld badkamermeubels en bij het maken van keukens. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. MDF zwart V313 gelakt is niet geschikt voor toepassingen buitenshuis. MDF is het materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. Mocht dit een kast, een wand of misschien wel een gehele ombouw zijn? Start je klus met MDF.

Alternatieven voor zwart gelakt MDF

Is MDF zwart V313 gelakt toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een variant die geheel naar eigen hand te maken is? Ga dan voor MDF blank. Bekijk hier onze andere MDF plaatmaterialen:

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen met MDF maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet