Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
 • Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: MDF Buigbaar Dwars Gegroefd

MDF Buigbaar Dwars Gegroefd

MDF Buigbaar Dwars Gegroefd
Dit product is niet meer leverbaar. Bekijk de alternatieven
Vergelijkbare producten
MDF Blank
MDF Blank
Zeer populair, budget- en gebruiksvriendelijk MDF
Vanaf 8,50/m2
Andere houtsoorten

Buigbaar in de lengte voor ronde vormen

MDF Buigbaar Dwars Gegroefd is een MDF plaat die in de breedte diepe groeven heeft. Deze groeven zijn er in gemaakt om de plaat buigbaar te kunnen maken. Met deze buigbaarheid kunnen er rondingen met de plaat worden gemaakt. De platen worden vaak gebruikt in de meubel- en interieurbouw om rondingen in het ontwerp te krijgen.

De groeven van MDF Buigbaar

De groeven in buigbaar MDF kunnen in de richting van de lange of brede zijdes worden aangebracht. Bij MDF Buigbaar Dwars gegroefd lopen de groeven in de richting van de brede zijdes, waardoor de plaat in de richting van de lange zijdes buigbaar is. Dit is handig als je bijvoorbeeld een balie wilt maken met rondingen. Wil je een plaat die je in de breedte kan buigen, voor bijvoorbeeld een hoge pilaar? Kies dan voor MDF Buigbaar Lang Gegroefd .

De buigrichting van plaatmateriaal wat 'dwars' buigbaar is
Wat is MDF precies?

MDF behoort tot de familie van de vezelplaten. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor het schilderen van het materiaal, goed te ontvetten. Ook heeft het materiaal een zuigende werking en een interieur verlijming. Het is daarom alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Het bewerken van MDF

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. MDF Buigbaar Dwars Gegroefd heeft een zuigende werking, waardoor het belangrijk is om het materiaal goed voor te behandelen met een grondverf voordat je het gaat aflakken. De kopse kanten vragen om wat extra aandacht. Om de zuigende werking van de kopse kanten tegen te gaan zijn er verschillende mogelijkheden: verdunde houtlijm met wat water gebruiken, plamuur of een speciale randsealer.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
MDF
Variant
MDF Buigbaar Dwars Gegroefd
Dikte
10 mm
Kleur
Beige / Bruin
Zichtzijde
Ja
Max. lengte (mm)
2440
Max. breedte (mm)
1220
Keurmerk
70% PEFC
Geschikt voor
Binnen
Toplaag
Door en door
Merk
Finsa
Plus en minpunten
 • Buigbaar
 • Splintert niet
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Glad oppervlak
 • Alleen binnenshuis te gebruiken
 • Sterk zuigende werking
Toepassingen
 • Meubilair
 • Decoratie
 • Standbouw
 • Ombouw