Vuren Geschaafd Ronde Hoek

Productinformatie

Korte specificaties

Gegrond

Ja

Kleur

Max. breedte (mm)

44

Max. lengte (mm)

2380

Type

Vuren

Variant

Vuren Geschaafd Ronde Hoek

Plus en minpunten

Beschrijving

Balken en latten van geschaafd vuren kunnen worden ingezet voor allerlei constructieve toepassingen, zoals raggelwerk, frames voor wanden, plafonds en daken. Ook kan het gebruikt worden voor timmerwerk zoals in (boeken)kasten, stellingen, enz. Het is direct klaar voor gebruik en afwerken met bijvoorbeeld een lak, beits of olie.
Lees meer

Product eigenschappen

GegrondJa
Kleur
Max. breedte (mm)44
Max. lengte (mm)2380
Type Vuren
VariantVuren Geschaafd Ronde Hoek

Balken en latten van geschaafd vuren kunnen worden ingezet voor zowel constructieve toepassingen als timmerwerk. Voorbeelden zijn raggelwerk, frames voor scheidingswanden, plafonds en daken, (boeken)kasten, stellingen enz. Omdat het geschaafd is, is het direct klaar voor gebruik en voor het afwerken met bijvoorbeeld lak, beits of olie. Het hout kan wel oneffendheden bevatten, omdat de balken van massief hout worden gemaakt.

Geschaafd hout

Vuren balken worden tijdens het productieproces machinaal geschaafd. Hierdoor zitten er veel minder splinters aan dan bij ruw hout en kan het ook gebruikt worden voor timmerwerk. Let op: geschaafd hout is gladder dan ruw hout, maar nog niet zo glad als geschuurd hout. Vurenhout is gemakkelijk te bewerken, zoals bijvoorbeeld met zagen, schroeven of lijmen. Bij langdurige blootstelling aan licht zal het vurenhout verkleuren. Het is daarom aan te raden om vurenhout wat in het zicht is altijd af te werken met een beschermende lak of beits.

Rechte of ronde hoek

De vuren balken en latten zijn verkrijgbaar in verschillende kopmaten (dikte x breedte), zodat er altijd een maat tussen zit die geschikt is voor jouw project. Bij diktes tot en met 38 millimeter hebben de balken een rechte hoek. Vanaf een dikte van 44 millimeter worden de hoeken tijdens het productieproces al afgerond.

Zichtkwaliteit

Vurenhout is een natuurproduct. Dat betekent dat het hout door verschillen in de luchtvochtigheid kan gaan werken (krimpen en uitzetten). De balken en latten worden visueel gekeurd volgens NEN 5466. Het hout uit ons assortiment is klasse C volgens deze norm. Wat dat inhoudt kun je hier lezen. Dit betekent dat we niet kunnen garanderen dat alle balken en latten altijd helemaal recht en gaaf zijn. We proberen altijd de beste exemplaren te selecteren.

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen met Houten Balken en Latten maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet