Houten Balken en Latten

{{ tosize_current_site_name() }} is dé online zagerij waar je alles voor je volgende klus kan vinden. Van plaatmateriaal, tot vuren balken en latten. Maar ook voor aftimmerhout, accessoires en andere klus-benodigdheden kan je online bij ons terecht. Dus twijfel niet langer en maak jouw sterke constructie van vurenhout een feit.

Balken en latten van geschaafd vuren kunnen worden ingezet voor zowel constructieve toepassingen als timmerwerk. De perfecte basis voor jouw klusproject! Voor de échte klussers onder ons is een bouwwerk van balken in elkaar zetten geen probleem. Voor anderen is het wat lastiger, want er komt een hoop onzekerheid bij kijken. Wij zijn er voor je! Laat je op ons inspiratie blog motiveren voor jouw volgende klus en bekijk hoe anderen je voor gingen bij het realiseren van hun project. Een constructie van balken en latten doe je gemakkelijk zelf. Bekijk hieronder ons hele assortiment. 

Constructiemateriaal en timmerwerk

Balken en latten kunnen worden ingezet voor zowel constructieve toepassingen als timmerwerk. Voorbeelden hiervan zijn raggelwerk, frames voor scheidingswanden, plafonds en daken, (boeken)kasten, stellingen etc.

Toepassingen van planken

In ons assortiment zijn diverse geschaafde balken, latten en planken verkrijgbaar. Waaronder geschaafd hout. Geschaafd hout betekent dat het materiaal machinaal glad gemaakt is door een schaaf. Dit resulteert is een goed te bewerken houtsoort die minimaal splintert en gemakkelijk te lakken, beitsen of verven is. 

Bij ruw hout is dit niet van toepassing. Het is veel voorkomend dat bij ruw hout lichte afwijkingen in de diktes ontstaan en oneffenheden aan de oppervlakte van het hout. Ook bevat het hout veel splinters, waardoor het moeilijker te bewerken is.

Monteren van balken en latten

Omdat onze balken en latten geschaafd zijn, zijn ze direct klaar voor gebruik en/of het afwerken met bijvoorbeeld een lak, beits of olie. Let er op dat hout kan werken door luchtvochtigheid (krimpen en uitzetten) en kan verkleuren bij langdurige blootstelling aan licht, dit komt omdat het een natuurproduct is. Behandel daarom het hout zo snel mogelijk om dit te voorkomen.