Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Ons assortiment
Je bent hier: Vuren geschaafd 27x119mm
Maatprijs:
2067,-
per stuk | Incl. BTW

Vuren geschaafd 27x119mm

 • Vuren geschaafd
  Vuren geschaafd
Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 3 werkdagen in huis
Start met bestellen

Meest verkochte houtsoort

Balken en latten van geschaafd vuren kunnen worden ingezet voor zowel constructieve toepassingen als timmerwerk. Voorbeelden zijn raggelwerk, frames voor scheidingswanden, plafonds en daken, (boeken)kasten, stellingen enz. Omdat het geschaafd is, is het direct klaar voor gebruik en voor het afwerken met bijvoorbeeld lak, beits of olie. De vuren balken en latten zijn verkrijgbaar in verschillende kopmaten (dikte x breedte), zodat er altijd een maat tussen zit die geschikt is voor jouw project! Je hoeft bij het bestellen alleen nog de lengte in te vullen.

Geschaafd hout

Vuren balken worden in de zagerij machinaal geschaafd. Hierdoor zitten er veel minder splinters aan dan bij ruw hout en kan het ook gebruikt worden voor timmerwerk. Vurenhout is gemakkelijk te bewerken, zoals bijvoorbeeld met zagen, schroeven of lijmen. Bij langdurige blootstelling aan licht zal het vurenhout verkleuren. Het is daarom aan te raden om vurenhout wat in het zicht is altijd af te werken.

Kwaliteit van vuren balken en latten

Vurenhout is een natuurproduct. Dat betekent dat het hout door verschillen in de luchtvochtigheid kan gaan werken (krimpen en uitzetten). De balken en latten worden visueel gekeurd volgens NEN 5466. Het hout uit ons assortiment is klasse C volgens deze norm. Wat dat inhoudt kun je hier lezen. Dit betekent dat we niet kunnen garanderen dat alle balken en latten altijd helemaal recht en gaaf zijn. We proberen altijd de beste exemplaren te selecteren!

Bereken hier je prijs
Bezig met laden
Beschikbare vormen en afwerkingen
Werkwijze
Bij ons neem je alleen af wat je nodig hebt. Je bestelt en betaalt alleen de oppervlakte van het materiaal dat je daadwerkelijk gaat gebruiken! Dat is écht handig, want zo hoef je geen rekening te houden met reststukken die overblijven. Laat ons die klus maar opknappen! Zo kun je zelf alle aandacht aan jouw klus geven. Bekijk hieronder welke vormen en afwerkingen je kan bestellen.
Vormen
Hieronder zie je de vormen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste vorm voor meer informatie. Deze vorm bestellen? Klik op start met bestellen waar je naar het begin van het bestelproces wordt geleid. Kies vervolgens de gewenste vorm in stap 2.
Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Plus en minpunten
 • Glad en gebruiksklaar oppervlak
 • Geschikt voor constructieve klussen
 • Ook toe te passen bij zichtwerk
 • Af te werken met olie, lak of beits
 • Kan zonder afwerking verkleuren bij langdurige blootstelling aan licht
Toepassingen
 • Timmerwerk binnenshuis
 • Magazijnstellingen
 • Eenvoudige constructies
 • Boekenkasten
Vergelijkbare producten
Maak je project compleet