Softboard platen online kopen doe je bij OPMAATZAGEN.nl!

Wil jij softboard online bestellen? Dat kan bij OPMAATZAGEN.nl! Wij bieden softboard platen en nog veel meer plaatmateriaal in verschillende diktes aan en kunnen het ook nog voor je op maat zagen! Wil je gelijk beginnen met bestellen? Bekijk dan ons assortiment aan softboard platen en begin met bestellen! Wil je eerst meer weten over softboard? Lees dan verder!

Wat is softboard?

Softboard, in Nederland beter bekend als zachtboard, is een zachte vezelplaat. Vezelplaten zijn een variant van plaatmateriaal die worden gemaakt van houtvezels die onder hoge druk en temperatuur geperst worden tot een plaat. Bij varianten als MDF, OSB en spaanplaat wordt in dit proces een lijmsoort gebruikt; bij softboard wordt er geen lijm gebruikt maar water. Het water helpt de vezels tijdens het persen bij elkaar te houden, maar droogt natuurlijk wel op. Daarnaast wordt er bij softboard een lagere persdruk toegepast, wat het materiaal een stuk zachter maakt dan andere vezelplaten.

De eigenschappen van softboard

Softboard is een zacht plaatmateriaal met goede isolerende eigenschappen. Door de zachtheid van het materiaal isoleert het geluid en temperatuur beter dan andere, hardere, plaatmaterialen. Het is ook beter te bewerken dan andere plaatmaterialen. Doordat er geen lijm is gebruikt tijdens het productieproces kan het softboard niet tegen vocht. Als het in contact komt met vocht wordt de structuur van het materiaal aangetast, wat kan leiden tot brokkelen. Om dit tegen te gaan is het belangrijk om het materiaal goed te beschermen tegen vocht. Dit kan je het beste doen door een vochtwerende folie toe te passen.

De toepassingen van softboard

Softboard wordt vaak gebruikt als isolatiemateriaal voor vloeren en scheidingswanden. Het wordt dan vaak gebruikt tussen twee andere plaatmaterialen. Bij betonnen vloeren kan vocht opkomen en wordt er vaak eerst nog een folie gelegd. Je kunt het natuurlijk ook voor kleinere projecten gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een prikbord van softboard maken! Je ziet het ook soms terug als achterbord bij dartborden bijvoorbeeld.

Softboard online bestellen

Softboard platen online bestellen doe je gemakkelijk bij OPMAATZAGEN.nl. Wij bieden softboard, onder de naam zachtboard, aan met de mogelijkheid om het tot op millimeter nauwkeurig op maat te zagen. Dit kunnen we doen in verschillende vormen en met verschillende afwerkingen. Zo kun je bijvoorbeeld een rechthoek met afgeronde hoeken en een verstekrand van zachtboard bestellen! Tijdens het bestellen kun je alle mogelijkheden bekijken. Als je bestellen is gedaan gaan we direct voor je aan de slag. Als al het materiaal op maat is gezaagd kun je het ophalen bij onze zagerij in Veenendaal, of je kunt het thuis laten bezorgen op een dag en tijdstip naar jouw keuze. Bekijk nu ons assortiment en start met je nieuwe klus!