Pellos Floor online op maat bestellen doe je bij OPMAATZAGEN.nl!

1 minuut
Like deze post!

Pellos Floor is een variant van underlayment dat ook wel bekend staat als Fins Vuren. Underlayment is een variant van multiplex dat erg vlak is en voornamelijk bedoeld is voor het leggen van ondervloeren. Pellos Floor is echter een variant van underlayment die aan één zijde een relatief goede zichtkwaliteit heeft en daardoor ook voor zichtwerk gebruikt kan worden. Meer over Pellos Floor en het op maat bestellen ervan lees je hier verder.

Vaker gewerkt met Pellos Floor en wil je direct verder met het online op maat bestellen van Pellos Floor? Kijk dan snel in onze webshop OPMAATZAGEN.nl en zet de eerste stap naar jouw nieuwe klus!

De opbouw van Pellos Floor

Pellos Floor heeft dezelfde opbouw als multiplex platen. Dit betekent dat het is opgebouwd uit meerdere dunne lagen hout, ook wel fineer genoemd, die kruisling op elkaar worden verlijmd. Bij Pellos Floor zijn deze lagen WBP verlijmd. De gebruikte houtsoort bij Pellos Floor is vurenhout uit Finland. Een houtsoort met een lichte kleur en een duidelijke tekening. Hierdoor heeft vurenhout een natuurlijke, lichte en stoere uitstraling. Vurenhout is gemakkelijk te bewerken en leent zich uitermate goed voor schilder- en lakwerk. Dit komt goed uit, want het is belangrijk om Pellos Floor goed te behandelen als je het in vochtige ruimtes gaat gebruiken. Schilder het materiaal of kies een transparante lak als je de naturel uitstraling wilt behouden.

Een WBP verlijming

Een WBP verlijming, ook wel bekend als exterieur verlijming of watervaste verlijming, staat voor “Water Boiled Proof”. Een WBP plaat heeft een speciale test doorstaan waarin het voor 72 uur in kokend water is gelegd. Als de lijm niet loslaat tijdens deze test krijgt de plaat de classificatie WBP. Of een plaatmateriaal buiten kan worden gebruikt is niet alleen afhankelijk van de verlijming, maar ook van de houtsoort.

Pellos Floor op maat

Pellos Floor wordt vaak eerst gezaagd voordat het wordt gebruikt. Een zagerij kan voor jou de plaat op maat zagen. Bij OPMAATZAGEN.nl kan dat zelfs in verschillende vormen en maten en uiteraard tot op de millimeter nauwkeurig. Dit zijn onze mogelijkheden:

Het zagen in verschillende vormen

Pellos Floor wordt gemaakt in grote platen, daarom is het nodig om de platen op maat te zagen. Dit kan bij OPMAATZAGEN.nl in verschillende vormen:

Rechthoek en vierkant

De meest populaire vormen die gezaagd kunnen worden zijn rechthoeken en vierkanten. Deze vormen zijn op veel manieren toe te passen voor constructieve toepassingen, meubels, interieurbouw en ontelbaar veel doe-het-zelf projecten. Ook kunnen we vierkanten en rechthoeken nog verder afwerken.

Hoeken afronden of afschuinen

De hoeken van op maat gezaagd plaatmateriaal kunnen erg scherp zijn. Daarom kunnen we, als je dat wilt, de hoeken afronden of afschuinen. Dit kan worden gedaan in verschillende dieptes en bij alle hoeken of bij de twee hoeken van één zijde.

Kanten afschuinen

Niet alleen de hoeken, maar ook de kanten kunnen worden afgeschuind. Dit kan op één lange of korte zijde. Ideaal als je bijvoorbeeld Pellos Floor als ondervloer wilt toepassen in een ruimte met diagonale wanden.

Driehoeken

Voor de wat bijzondere toepassingen kun je het plaatmateriaal ook laten zagen in de vorm van een driehoek. Je kunt materiaal laten zagen in de vorm van een gewone driehoek, maar je kunt ook kiezen voor een symmetrische driehoek of een rechthoekige driehoek.

Cirkels

Ben je op zoek naar een ronde vorm? Bestel dan jouw Pellos Floor in de vorm van cirkel. Je kunt er ook voor kiezen om plaatmateriaal in de vorm van een halve cirkel te laten zagen.

Trapezium

Een trapezium is een soort rechthoek waarbij de bovenste en onderste zijden verschillende lengtes hebben. De bovenste zijde is korter dan de onderste, waardoor de korte zijden schuin lopen.

Parallellogram

Een parallellogram is een rechthoek waar de korte zijden op dezelfde manier diagonaal lopen. De plaat ziet er daardoor ‘verschoven’ uit.

Een overzicht van alle vormen die wij met plaatmateriaal kunnen zagen vind je op de vormen pagina.

Afwerkingen van de kopse kanten

Multiplex heeft fraaie kopse kanten die vaak in het zicht worden gelaten. Uiteraard kunnen deze kopse kanten onveranderd worden gelaten, maar zijn er ook verschillende afwerkingen mogelijk. We zetten daarom alle afwerkingen van de kopse kanten voor je op een rijtje.

Verstek

Met in verstek gezaagd plaatmateriaal kun je een strakke, onzichtbare verbinding maken. Dit kan gerealiseerd worden in een hoek van 1° tot en met 46°, maar 45° wordt doorgaans het meest toegepast.

Afronden en afschuinen

Om de scherpe randen van de kopse kanten af te werken kunnen ze worden afgerond of afgeschuind. Hierdoor geef je het materiaal een meer afgewerkt uiterlijk en maak je het ook wat meer kindvriendelijk. Dit kan gedaan worden voor de bovenkant, onderkant en zowel de boven- als onderkant.

Holprofiel

Als je ervoor kiest om een holprofiel te laten aanbrengen op je plaatmateriaal, dan worden randen van de kopse kanten uitgehold. Het resultaat is een strakke afwerking in moderne stijl.

Kwartrond

Wil je een klassieke afwerking van de kopse kanten? Dan kun je kiezen voor een kwartrond afwerking. Deze afwerking zie je ook vaak terug in lijsten en bij deuren.

Meer informatie kan je terugvinden op onze pagina voor afwerkingen van plaatmateriaal.

Het online bestellen van Pellos Floor

Als je het materiaal, de vorm en de afwerking hebt doordacht kun je gemakkelijk jouw plaatmateriaal naar wens bestellen via OPMAATZAGEN.nl. Als we jouw bestelling hebben ontvangen gaan we direct voor je aan de slag! Wil je jouw bestelling ophalen als het klaar is? Dan kun je terecht bij onze zagerij in Veenendaal. We kunnen het uiteraard ook voor je thuisbezorgen.

Kijk snel in onze webshop voor ons complete aanbod aan Pellos Floor, Underlayment en ander plaatmateriaal en ga aan de slag!