NIEUW: Gekleurd MDF, geef kleur aan jouw project!

2 juli 2019
3 minuten

Wil jij jouw project kleur geven? Dat kan met Gekleurd MDF! Dit materiaal is tot in de kern gekleurd en gemakkelijk te bewerken. Lees hier meer!

Ga direct naar:

Breng wat kleur in je klus!

Kan jouw interieur wel een kleurtje gebruiken? Gebruik dan gekleurd MDF in jouw volgende project! Dit materiaal is tijdens het productieproces al voorzien van een kleur, waardoor de plaat tot in de kern gekleurd is! De houtvezels waarvan de plaat gemaakt wordt zie je hier en daar nog terug, wat het materiaal een gemêleerd uiterlijk geeft. Als je dit mooi vindt kun je het transparant aflakken, maar mocht je liever een egale kleur willen hebben kun je er uiteraard gewoon overheen verven. Het grote voordeel van gekleurd MDF is dat de gehele plaat gekleurd is en dat eventuele boor- en schroefgaatje ook gekleurd zijn. Hierdoor hoef je niet te knoeien met verf als je het materiaal bewerkt. Handig toch?

Varianten van gekleurd MDF

Gekleurd MDF is er in veel verschillende varianten. We hadden al Grijs en Zwart MDF in ons assortiment en nu zijn er weer 4 varianten bijgekomen. We zetten de nieuwe aanwinsten even op een rijtje:

MDF Rood Gekleurd

MDF Rood Gekleurd is de rood gekleurde variant van MDF. De kleurstof die hiervoor wordt gebruikt wordt ook wel ‘Berry Red’, oftewel Bessenrood genoemd. Het is een mooie, warme, rode tint. MDF Rood Gekleurd is niet de enige variant van MDF die rood is gekleurd. MDF Brandvertragend is namelijk ook rood gekleurd. De rode kleur die bij dit materiaal is gebruikt heeft echter een wat meer oranje gloed en is alleen gebruikt om aan te geven dat het om brandvertragend MDF gaat. MDF Rood Gekleurd is niet gemaakt van brandvertragend MDF, let dus tijdens het bestellen altijd goed op dat je de juiste variant hebt gekozen voor jouw klus.

Bekijk MDF Rood Gekleurd in de webshop

MDF Blauw Gekleurd

MDF Blauw Gekleurd is de variant die je kiest als je een project wilt maken in een blauwe kleur. De kleur de gebruikt is tijdens het productieproces wordt ook wel ‘Royal Blue’ genoemd, koninklijk blauw dus. Het is een mooie, donkere kleur blauw die het materiaal een koel en rustig uiterlijk geeft. Heb je een interieur met een water, zee of strand-thema? Dan past MDF Blauw Gekleurd daar heel mooi bij.

Bekijk MDF Blauw Gekleurd in de webshop

MDF Geel Gekleurd

MDF Geel Gekleurd is de variant die gekleurd is met een geel pigment. Deze kleur wordt ook wel ‘Curry Yellow’, oftewel Kerriegeel, genoemd. Deze kleur lijkt erg veel op okergeel, wat momenteel een populaire kleur is voor alternatieve interieuren. Okergeel werd in de jaren ’70 veel gebruikt en wordt nu weer gebruikt om die vintage stijl te simuleren.

Bekijk MDF Geel Gekleurd in de webshop

MDF Terra Bruin Gekleurd

MDF Terra Bruin Gekleurd is een variant van MDF die gekleurd is in een andere bruintint dan standaard MDF. Blank MDF heeft een lichtbruine kleur door de houtvezels. MDF Terra Bruin Gekleurd heeft een donkere bruintint gekregen die meer overeenkomt met de kleur van aarde (Terra betekent dan ook aarde). Als je dus een project wilt maken in een écht bruine kleur kun je dus beter kiezen voor MDF Terra Bruin Gekleurd dan blank MDF.

Bekijk MDF Terra Bruin Gekleurd in de webshop

Bestel gekleurd MDF online

Heb jij al zin om iets te maken met deze nieuwe plaatmaterialen? Bestel ze dan online op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen het alvast voor je tot op de millimeter nauwkeurig op maat, in verschillende vormen! We kunnen zelfs de randen voor je afwerken. Zo hoef jij niet meer met de zaag aan de slag te gaan en kun je direct verder met je klus. Bestel snel jouw gekleurd MDF bij OPMAATZAGEN.nl!

Bestel jouw gekleurd MDF op maat!