Klussen met kwaliteit? Gebruik deze eiken panelen

28 mei 2019
3 minuten

Voor de mooiste projecten met een natuurlijke houten uitstraling gebruik je massief houten eiken panelen. Wil je meer weten? Lees hier alles erover!

Ga direct naar:

Warm, natuurlijk en van hoge kwaliteit

Eikenhout staat bekend als een houtsoort van hoge kwaliteit. Het is erg hard en heeft een mooie lichtbruine uitstraling. Al eeuwenlang wordt eikenhout gebruikt voor stijlvolle meubels en andere interieurtoepassingen. Bij eikenhout wordt vaak gedacht aan grote, klassieke boekenkasten en lange tafelbladen. Hoewel ze hiervoor zeker goed toegepast kunnen worden, zijn er nog veel meer projecten waar eikenhout voor gebruikt kan worden. Wij hebben eiken panelen op zwart stalen frames geplaatst, met als resultaat een set luxe statafels. Laat je inspireren en maak de mooiste projecten met deze eikenhouten panelen!

Eiken panelen

Panelen van eikenhout worden gemaakt door eikenhouten lamellen met elkaar te verbinden tot één plaat. Hierdoor kan er uit meerdere kleine stukken eikenhout één groot paneel worden gemaakt. Dit creëert een nieuwe dimensie van toepassingen waar eikenhout kan voor worden gebruikt. Van brede tafelbladen tot natuurlijke schuifdeuren, je kunt alle kanten op!

Bekijk de eikenhouten panelen in ons assortiment

Gevingerlaste panelen

De eiken panelen in ons assortiment zijn gevingerlast. Dit houdt in dat de eikenhouten lamellen zijn voorzien van een figuur die wordt gebruikt om de lamellen met elkaar te verbinden. In de afbeelding hiernaast zie je hoe zo’n figuur eruit ziet. Het verbinden van de lamellen wordt gedaan in combinatie met lijm, zodat de lamellen niet meer loskomen. Het eindresultaat is een grote plaat die zichtbaar bestaat uit meerdere lamellen van eikenhout. Doordat de kleurverschillen tussen de lamellen erg klein zijn is de uitstraling van de plaat niet te druk en geven de verschillende lamellen een speels uiterlijk.

Een rustige of natuurlijke uitstraling

Wij hebben eiken panelen van twee verschillende zichtkwaliteiten in ons assortiment, namelijk A/B kwaliteit en rustieke kwaliteit. Deze twee zichtkwaliteit zijn allebei constructief even sterk, het hangt dus af van jouw smaak welk eiken paneel het beste past bij jouw klus. Eiken panelen met een A/B zichtkwaliteit hebben een gaaf en rustig uiterlijk. Over het algemeen zijn deze panelen helemaal noestvrij, maar hier en daar kan aan de bovenkant nog een klein noestje van maximaal 4 millimeter zitten. Aan de onderkant van het paneel mag zo’n noestje maximaal 7 millimeter zijn. Eiken panelen met een rustieke zichtkwaliteit hebben een natuurlijke uitstraling doordat er meerdere en grotere noesten in het paneel mogen zitten. Deze noesten kunnen tot 25 millimeter groot zijn. De noesten in eiken panelen van rustieke zichtkwaliteit hebben geen invloed op de constructieve kracht van het materiaal, alleen maar op het uiterlijk.

Klussen met eiken panelen

Als je eiken panelen bij OPMAATZAGEN.nl bestelt doen wij al het zaagwerk voor je. Het bewerken van deze eiken panelen is dan ook relatief eenvoudig, al zijn er wel wat dingen die handig zijn om rekening mee te houden. Eikenhout kan, net als elk ander hout, gaan werken in vochtige omstandigheden en bij wisselende temperaturen. Het is dan ook erg belangrijk om eikenhout goed te behandelen met een lak, beits of olie. Dan heb je er ook het langste plezier van. Daarnaast heeft eikenhout een hoge concentratie van looizuur, dit betekent dat nat of vochtig hout blauwzwart kan verkleuren als het in contact komt met ijzer. Het is dan ook aanbevolen om RVS te gebruiken als je metaal wilt verbinden met eikenhout.

Eiken panelen op maat

Wil jij ook zo graag gaan klussen met deze prachtige eiken panelen? Bestel ze dan bij OPMAATZAGEN.nl volledig op maat! Kies het paneel met de uitstraling die past bij jouw smaak en laat hem door ons volledig op maat zagen, in verschillende vormen. De randen van het materiaal zijn nog niet afgewerkt en kunnen daardoor best scherp zijn. Tijdens het bestellen kun je kiezen uit diverse randafwerkingen die je kunt toepassen op jouw eiken panelen. Ga je voor een strakke afronding van het materiaal of geef je jouw eiken paneel een uniek uiterlijk met een kwartrond of een holprofiel? De keus is aan jou!

Bestel jouw eikenhouten panelen op maat!