MDF in verschillende diktes bestellen

1 minuut
Like deze post!

Plaatmateriaal is in verschillende maten beschikbaar. Ook de dikte van het plaatmateriaal kan variëren. Afhankelijk van het soort plaatmateriaal zijn er veel of weinig verschillende diktes beschikbaar. Zo zijn vezelplaten vaak in meer diktes beschikbaar dan platen die bijvoorbeeld worden opgebouwd uit meerdere fineerlagen. MDF is als vezelplaat een plaatmateriaal wat in veel diktes beschikbaar is. De populairste diktes van MDF zijn 18mm en 12mm. Deze diktes zijn populair doordat ze veel gebruikt worden in de meubelbouw, waar MDF vaak in wordt toegepast. Het aanbod aan diktes verschilt wel per variant MDF. We zetten daarom de varianten even op een rijtje:

Diktes van MDF Blank - 3-38mm

MDF Blank is als standaardvariant beschikbaar in de meest uiteenlopende diktes. Zo is er een dunne MDF Blank plaat met een dikte van slechts 3 mm, die bijvoorbeeld handig is als stevigere vervanger van hardboard. Maar er is zelfs een dikke MDF Blank plaat van 38 mm (bijna 4 cm dus!) beschikbaar, die zich uitermate goed leent voor gebruik bij het maken van scheidingswanden. Daarnaast is MDF Blank beschikbaar in veel verschillende maten tussen de 3 en 38mm. Bekijk onze webshop voor alle beschikbare diktes van MDF Blank.

Diktes van MDF Lakdraag - 6-28mm

MDF Lakdraag is een blanke MDF plaat die voorzien is van een lakdragende folie aan één of twee kanten. Deze lakdragende folie maakt het gronden overbodig en is dus een flinke tijdbespaarder. Je kan direct beginnen met aflakken in de gewenste kleur. Het is beschikbaar in vele diktes, maar niet zo veel als MDF Blank. MDF Lakdraag is beschikbaar in diktes van 6mm tot en met 28mm en wordt vaak gebruikt in de meubel- en interieurbouw. In onze webshop vind je alle beschikbare diktes van MDF Lakdraag in ons assortiment.

Diktes van MDF Vochtwerend V313 - 6-30mm

Vochtwerend MDF is een variant van MDF wat door middel van speciale vochtwerende verlijming en een hogere persdruk toegepast kan worden in vochtige ruimtes binnenshuis. Ideaal dus voor bijvoorbeeld badkamermeubels! MDF Vochtwerend V313 is beschikbaar in diktes van 6mm tot en met 30mm. Voor ons assortiment van MDF Vochtwerend V313 kan je kijken in onze webshop.

Diktes van MDF Exterieur - 6-25mm

Mocht je MDF willen gebruiken buitenshuis is MDF Exterieur een goed keuze. Doordat er naast de hogere persdruk en speciale watervaste lijm ook nog gemodificeerde houtvezels zijn gebruikt, zal het plaatmateriaal, mits goed behandelt, niet gaan uitzetten. Het wordt dan ook gebruikt voor buitentoepassingen als reclameborden, gevelbekleding, displays en speeltoestellen. Naast de diktes 6mm en 25mm is MDF Exterieur ook beschikbaar in verschillende diktes daartussenin. Bekijk onze webshop voor het actuele assortiment.

Diktes van gekleurd MDF - 9-25mm

Gekleurd MDF heeft tijden het productieproces een kleurstof toegevoegd gekregen. Hierdoor is het tot in de kern gekleurd. Gekleurd MDF is niet helemaal egaal in de kleur, hier en daar zal je dus nog steeds de houtvezels zien zitten waar de plaat is van gemaakt. Naast populaire kleuren als zwart, grijs en wit is er bijvoorbeeld ook groen, rood en geel gekleurd MDF. Gekleurd MDF wordt gebruikt voor interieurtoepassingen waar het eindresultaat wordt afgewerkt met een lak die dezelfde kleur heeft als het gekleurd MDF. De variatie aan diktes is afhankelijk van de kleur die jij kiest en kan variëren van 9mm tot en met 25mm. Voor ons actuele aanbod per variant van gekleurd MDF kan je kijken in onze webshop.

Diktes van MDF Gegrond - 9-38 mm

Gegrond MDF is een alternatief op MDF Lakdraag. Waar MDF Lakdraag een lakdragende folie heeft gekregen, heeft MDF Gegrond een grondlaag. Deze is wat ruwer dan de folie van MDF Lakdraag. Daarnaast heeft het een matte uitstraling en MDF Lakdraag een licht glanzende. De toepassingen voor MDF Gegrond zijn gelijk aan die van MDF Lakdraag. Zo zijn platen van MDF Gegrond toe te passen bij meubels, met als voordeel dat ze direct afgelakt kunnen worden. Gegrond MDF is in een verscheidenheid aan diktes beschikbaar, voor het actuele aanbod kan je kijken in onze webshop.

Diktes van MDF Ecologique - 9-18mm

MDF Ecologique is een goede keuze als een extra lage formaldehyde-afgifte extra belangrijk is. Formaldehyde is een gas die van nature in hout, hars en een aantal lijmsoorten aanwezig is. In kleine hoeveelheden kan het geen kwaad, maar in grotere hoeveelheden kan het leiden tot irritatie van de luchtwegen en de ogen. Bij MDF kan de formaldehyde-afgifte worden versneld als het wordt toegepast in ruimtes met wisselende temperaturen en vochtigheidsgraden. Als de ruimte ook nog eens slecht geventileerd is kan dit leiden tot formaldehyde-niveaus die kunnen zorgen voor gezondheidsproblemen.

Alle varianten van MDF voldoen aan de E1-norm, waar de formaldehyde- afgifte niet hoger mag zijn 0,1 ppm (parts per million), maar MDF Ecologique zit daar ver onder. Het is daarom ook een goede keuze bij het maken van scheidingswanden bij een ruimte met een CV-ketel of bijvoorbeeld een washok. Voor het actuele aanbod aan MDF Ecologique en de verschillende diktes waarin het beschikbaar is kan je kijken in onze webshop.

MDF in dikte naar keuze met holle plank

Wil jij een dikkere plank van MDF? Dat kan ook! Met een holle plank kan je zelf de dikte bepalen van jouw plank. Een holle plank wordt gemaakt door drie planken van MDF in verstek te zagen om ze daarna aan elkaar te lijmen. Hierdoor ontstaat er een plank met een open ruimte in het midden en een open achterkant. Om de plank te ondersteunen worden er in het midden plankjes geplaatst van Blank MDF.

 

Een holle plank heeft een aantal voordelen tegenover een massieve plank. Allereerst kan een holle plank in een grotere dikte worden gemaakt dan een massieve plank. Ideaal voor het bouwen van vakkenkasten en andere meubels. Daarnaast heeft een holle plank van MDF met een toplaag, zoals MDF Lakdraag en MDF Gegrond, ook die toplaag aan de voorkant, doordat de voorkant is gemaakt uit een losse MDF plank. Hierdoor heeft een holle plank dus een meer afgewerkt uiterlijk. Ook wordt er bij het maken van een holle plank duurzamer omgegaan met het plaatmateriaal. Voor veel toepassingen, ook constructief, is een plank dikker dan 5cm meer dan sterk genoeg voor dragende constructies. Bij het maken van meubels is dat zelfs overdadig sterk. Door gebruik te maken van een holle plank bespaar je materiaal wat weer voor andere onderdelen gebruikt kan worden terwijl je project er constructief niet onder lijdt.

MDF in verschillende diktes bestellen

Wil jij MDF online bestellen in jouw dikte naar keus? Dat kan! Bij OPMAATZAGEN.nl hebben we een breed aanbod MDF wat in verschillende diktes verkrijgbaar is. Als je een keuze hebt kunnen maken kan je jouw MDF in onze zagerij op maat laten zagen. We kunnen dat naast vormen als rechthoeken en vierkanten ook in driehoeken en zelfs cirkels doen. Nadat we het materiaal op maat hebben gezaagd kunnen we ook nog allerlei vormen aanbrengen. We kunnen de kopse kanten bijvoorbeeld in verstek zagen, afronden en afschuinen. Zelfs complexere decoratieve afwerkingen als een holprofiel en een kwartronding zijn mogelijk. Al het zaagwerk doen wij natuurlijk tot op de millimeter nauwkeurig.

Holle plank van MDF op maat bestellen

MDF niet beschikbaar in de dikte die jij wil? Bestel dan een holle plank van MDF op maat! Je kan zelf de lengte, breedte en dikte bepalen zodat het eindresultaat helemaal naar wens is. Wij zagen alle onderdelen op maat én zetten het voor je in elkaar. Zo kan jij direct verder gaan met jouw klus. Tijdens het bestellen kun je de 3D-vorm “Holle plank” selecteren en de gewenste afmetingen invoeren.

Kijk snel in onze webshop voor ons aanbod!