Verbinden

Hout en plaatmateriaal kun je op verschillende manieren verbinden, maar wat is de beste optie voor jouw klus? In deze blogs bespreken we de verschillende mogelijkheden bij het verbinden van hout en plaatmateriaal, lees je mee?

Bij het maken van een project met MDF kan je verschillende hoekverbindingen maken. Lees hier meer over mooie, stevige of onzichtbare hoekverbindingen!

Op zoek naar scharnieren die het beste passen bij jouw klus? Wij selecteerden de 6 meest gebruikte scharnieren.

Heb jij al gezien dat we in verstek kunnen zagen? Dit kan bij ons op het gehele assortiment plaatmateriaal wat dikker is dan 3mm. Maar wat is dat nou, in verstek zagen? Wij leggen het uit.

Klustip: Hoe bewerk je steigerhout? Hoe kun je steigerhout nabehandelen? Op deze vragen geven we antwoord en we geven meer tips!

Voordat je materiaal gaat bestellen bij OPMAATZAGEN.nl is het verstandig om na te denken over de manier waarop je het gaat monteren. Ga je schroeven gebruiken? Deuvels? Of lijm? Deze accessoires kun je bij OPMAATZAGEN.nl gemakkelijk mee bestellen.

De deuvelverbinding is een relatief eenvoudige verbinding waarbij er deuvels (pennen) in tegenover elkaar geboorde gaten geplaatst worden. Hierbij is het van belang om secuur te werk te gaan, want het is erg belangrijk dat de gaten van de verschillende onderdelen op precies dezelfde plek zitten én recht geboord zijn, anders wordt de verbinding scheef. Lees hier hoe je het beste te werk kunt gaan!