Buigbaar plaatmateriaal, maak de mooiste vormen van hout!

13 juni 2019
2 minuten

Ben je op zoek naar buigbaar plaatmateriaal of wil je er eerst meer weten over dit bijzonder stukje hout. Wij hebben de details op een rijtje gezet. Wij verkopen het niet alleen in hele platen maar ook op maat. Kortom: bij OPMAATZAGEN.nl leer je er alles over en bestel je het gemakkelijk op maat!

Ben je op zoek naar buigbaar plaatmateriaal of wil je er eerst meer weten over dit bijzonder stukje hout. Wij hebben de details op een rijtje gezet. Wij verkopen het niet alleen in hele platen maar ook op maat. Kortom: bij OPMAATZAGEN.nl leer je er alles over en bestel je het gemakkelijk op maat!

Ga direct naar:

Wat is buigbaar plaatmateriaal?

Je hebt het al misschien een keer zien langskomen, maar tegenwoordig verkopen wij ook buigbaar plaatmateriaal. Dit materiaal is, je raad het al, buigbaar! Hierdoor kun je er prachtige rondingen mee maken voor allerlei decoratieve toepassingen. In dit artikel lees je er alles over.

Buigbaar multiplex

De meest bekende variant van buigbaar plaatmateriaal is buigbaar multiplex. Dit is een multiplex variant die buigbaar is doordat er maar één dunne laag in het midden kruislings is verlijmd. Hierdoor is het materiaal nog erg soepel en kan het gebogen worden zonder dat het breekt. De houtnerf die in het materiaal zit maakt dat het materiaal buigbaar is.

Bestel Multiplex buigbaar

Buigbaar MDF

In een vezelplaat, zoals bijvoorbeeld MDF zit geen houtnerf die het materiaal buigbaar maakt. Tóch is er een buigbare variant van MDF. Deze variant is buigbaar doordat er groeven zijn aangebracht op het materiaal. Deze groeven maken de plaat buigbaar doordat ze het materiaal op verschillende plekken een stuk dunner maken. Hierdoor is buigbaar MDF minder stevig dan gewoon MDF en moet je er dus ook voorzichtiger mee omgaan.

Bestel MDF buigbaar

'Dwars' en 'Lang'

De termen ‘Dwars‘ en ‘Lang‘ zie je vaak langskomen bij buigbaar plaatmateriaal. Deze termen geven aan op welke manier het materiaal buigbaar is. ‘Dwars‘ en ‘Lang‘ staan voor de richting van de houtnerf en groeven. ‘Dwars’ buigbaar plaatmateriaal heeft dus groeven of een houtnerf in de richting van de brede zijdes en ‘Lang’ buigbaar plaatmateriaal heeft groeven of een houtnerf in de richting van de lange zijdes. Doordat de groeven of de houtnerf in de ene richting lopen is het in de andere richting buigbaar. Bijvoorbeeld: ‘Lang’ buigbaar plaatmateriaal is te gebruiken voor smalle, hoge projecten zoals bijvoorbeeld een pilaar. ‘Dwars’ buigbaar plaatmateriaal is te gebruiken voor brede, lage projecten zoals bijvoorbeeld een balie. Let dus altijd goed op of je de juiste variant hebt gekozen voor jouw project!

Bestel jouw buigbaar plaatmateriaal op maat!

Wil jij aan de slag gaan met buigbaar plaatmateriaal? Bestel het dan bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw buigbaar plaatmateriaal tot op de millimeter nauwkeurig zodat jij niet meer aan de slag hoeft te gaan met een zaag of zaagmachine. Je kan bij ons het materiaal zelfs in verschillende vormen laten zagen! Bekijk ons assortiment aan buigbaar plaatmateriaal in onze webshop en ga aan de slag!

Bestel jouw buigbaar plaatmateriaal online op maat!
>