DIY speeltafel door Patrick

2 minuten
Like deze post!

Opbergruimte en een lekker speelplekje in de woonkamer, dat was hard nodig! Abby en Quinn hebben in de loop van de jaren behoorlijk wat speelgoed verzameld en gaan nu ook ieder steeds meer met eigen speelgoed spelen. Quinn is echt dol op zijn auto’s en treinen, terwijl Abby juist met allerlei speelgoed speelt en ook graag knutselt. Dus ze hadden behoefte aan een fijne speelplek in de woonkamer met ook veel ruimte om speelgoed op te bergen!

Ga direct naar:

Op zoek naar iets moois!

Dus gingen we op zoek naar een meubel met opbergruimte én een mooi ruim werkblad. We vonden bij Ikea de Småstad speelgoedkist met een lekker grote lade op wielen om al het speelgoed in kwijt te kunnen en bedachten deze te combineren met een ruim speel-/werkblad. Omdat we ook voldoende ruimte rondom de eettafel wilden overhouden, werd dit een blad op maat. Dit bestelden we bij OPMAATZAGEN.nl. Hier kun je allerlei soorten hout op maat gezaagd bestellen. Echt superhandig, want zo netjes krijg ik het zelf natuurlijk nooit! En omdat het een meubel voor de kinderen is, vond ik het ook fijn dat je de randen kunt laten afronden. Is het toch wat minder scherp als ze er tegenaan vallen.

We kozen voor Eiken Timmerpaneel

Voor het werkblad kozen we voor een eiken timmerpaneel van 26mm dikte en het paneel aan de linker zijkant voor 19mm. Deze hebben we beide van binnenuit vastgeschroefd aan het Ikea meubel. Aan de rechterkant steunt het blad op twee poten die we zelf maakten van steigerbuizen met steigerbuisvoetplaten. Deze kochten we bij de bouwmarkt en hebben we zelf gezaagd. Op de voetplaten die op de grond staan hebben we een stuk vilt geplakt tegen het krassen. Tot slot hebben we er leren lussen als handgreepjes op gezet, voor een stoere uitstraling.

De speeltafel van Patrick met de Eiken Timmerpanelen
De speeltafel van Patrick met de Eiken Timmerpanelen
De speeltafel van Patrick met de Eiken Timmerpanelen

Een nieuwe, frisse look!

In deze hoek stond eerst een speelkeukentje, maar dat hebben we voorlopig naar boven verhuisd. In de woonkamer werd er al een tijdje wat minder met het keukentje gespeeld, maar nu het op Abby’s kamer staat is het ineens weer leuk! We hebben ook de muur in de woonkamer een nieuw kleurtje gegeven en hierdoor ziet de woonkamer er meteen helemaal nieuw uit. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Maak zelf een speel-/werktafel voor de kinderen!

Patrick van der Linde

Patrick deelt op zijn blog en Instagram pagina vooral makkelijke en lekkere gerechten voor drukke gezinnen. Maar klussen kan hij ook! Voor zijn twee kinderen heeft hij dit mooie speelmeubel gemaakt. Wil je naast klusinspiratie ook inspiratie opdoen voor recepten? Neem dan eens een kijken op het blog of de Instagram pagina van @chefpapapatrick!

Meer artikelen met dit label
Filter op houtsoort
>