Bewerken

Klustip: werken met steigerhout
Klustips

Klustip: Hoe bewerk je steigerhout? Hoe kun je steigerhout nabehandelen? Op deze vragen geven we antwoord en we geven meer tips!

Klustip: alles wat je moet weten over schuren
Klustips

Schuren is meestal niet het leukste onderdeel van de klus. Wanneer gebruik je welke korrel en gebruik je een schuurmachine of een schuurklosje? Wij geven je tips!

Klustips: zelf super strak in verstek zagen
Klustips

Je bent bezig met het maken van je eigen meubel of constructie en nu wil je in verstek gaan zagen. Hoe doe je dat eigenlijk? En welke gereedschappen heb je daarvoor nodig?

Klustips: uitsparingen maken in plaatmateriaal
Klustips

Je gaat plaatmateriaal bestellen bij OPMAATZAGEN en je wilt daarin een uitsparing maken? Hier leggen wij uit hoe je het beste te werk kunt gaan. Maar je kunt het maken van een uitsparing natuurlijk ook door ons laten doen!

Klustips: professioneel gaten boren in plaatmateriaal
Klustips

Het boren van gaten in hout is een van de meest toegepaste technieken. Het lijkt heel makkelijk, dat is het eigenlijk ook, maar toch zijn er altijd een aantal tips die ervoor zorgen dat je nóg beter wordt in het boren van gaten!

Klustips: perfect frezen in plaatmateriaal
Klustips

Behalve een uitsparing uit plaatmateriaal frezen, is er met een freesmachine nog véél meer te frezen. Je kunt onder andere speciale houtverbindingen uitfrezen, decoratief frezen, ronde kantjes frezen of groeven frezen. Deze klustips gaan in op de meest voorkomende soorten van frezen. Voor het frezen heb je doorgaans een freesmachine nodig, waar verschillende soorten frezen in kunnen. Elke frees heeft zijn eigen vorm en toepassing.