Klustips

Keukenkast deurtjes maken van underlayment
Handig zelf doen / DIY

De keuken is in veel huishoudens de verzamelplek in huis; alle gezinsleden komen hier meerdere keren per dag samen. Dit samenzijn wordt natuurlijk nog aangenamer als de keuken er netjes afgewerkt uitziet! Ben je toe aan een nieuwe keuken, maar ben je daar nog voor aan het sparen? Maar zijn je keukenkastdeurtjes toch écht aan vervanging toe? Voor een minimale investering kun je jouw keukenkastdeurtjes vervangen met underlayment. Je keuken knapt er direct van op, zonder al te veel inspanning. Wij vertellen je hoe!

Zo maak je een Multiplex werkblad op maat
Tekst & uitleg

Een Multiplex werkblad heeft een natuurlijke uitstraling en past in een modern, Scandinavisch of minimalistisch interieur. Multiplex is over het algemeen erg vlak en sterk plaatmateriaal, waardoor het goed toe te gebruiken is voor een keukenblad of een werkblad op je werktafel. Ontdek alles over Multiplex en hoe je er een passend werkblad van kunt maken.

Houten meubel op maat
Tekst & uitleg

Houten meubels op maat zijn sfeerverhogend in ieder interieur. Met een meubel op maat heb je ook nog eens iets in huis wat niemand anders heeft. Dat maakt maatwerk zo bijzonder! Ontwerp je eigen eyecatcher in huis en laat het door ons op maat zagen en zo veel mogelijk voormonteren. Zo is maatwerk betaalbaar, voor jou en voor iedereen die aandachtig omgaat met de inrichting van zijn woning. Of het nu gaat om een TV-meubel of een badkamermeubel.

Betonplex waterbestendig, dé gids voordat je gaat bestellen!
Tekst & uitleg

Als je betonplex waterbestendig wilt gaan bestellen is het handig om te weten wat de eigenschappen ervan zijn en en hoe je het moet bewerken. Lees er alles over op OPMAATZAGEN.nl!

Hout rond laten zagen, dat doe je bij OPMAATZAGEN.nl!
Tekst & uitleg

Plaatmateriaal kan je zelf in een vierkant of rechthoek zagen. Hout rond zagen is echter wat moeilijker. Gelukkig kan OPMAATZAGEN.nl dat voor je doen!

Triplex op maat bestellen? Dat doe je bij OPMAATZAGEN.nl!
Tekst & uitleg

Triplex en multiplex koop je normaal gesproken als hele plaat. Vaak moet je dan nog zelf de plaat op maat zagen. Bij OPMAATZAGEN.nl doen we dat voor je!

MDF in verschillende diktes online bestellen
Tekst & uitleg

MDF is een veelzijdig plaatmateriaal. Het is daarom ook beschikbaar in verschillende diktes. Lees hier alles over de verschillende diktes van MDF.

Watervast en vochtwerend MDF, wat is het?
Tekst & uitleg

MDF is beschikbaar in vele variaties. Zo zijn er ook vochtwerende en watervaste MDF platen. Maar wat zijn dat nou? In dit overzicht leggen we het uit.

Een hoekverbinding maken met MDF, hoe doe je dat?
Tekst & uitleg

Bij het maken van een project met MDF kan je verschillende hoekverbindingen maken. Lees hier meer over mooie, stevige of onzichtbare hoekverbindingen!

Meubelpanelen op maat bestellen, zo doe je dat!
Tekst & uitleg

Een meubelpaneel op maat is gemakkelijk toe te passen. Het is al afgewerkt en, mocht je dat willen, gemakkelijk op maat te zagen. Lees hier meer!

Een online houthandel én een online zagerij!
Tekst & uitleg

Bij een online houthandel kan je gemakkelijk plaatmateriaal bestellen, bij een online zagerij zagen ze jouw plaatmateriaal op maat. Dat is écht handig!

Plinten van Meranti, Grenen, Eiken of MDF; de beste keuze voor jóuw huis!
Tekst & uitleg

Als je plinten gaat bestellen kan je kiezen uit verschillende soorten, vormen en maten. Lees hier alles over plinten van MDF, eiken of meranti!

Chipwood platen: plaatmateriaal van houtsnippers?
Tekst & uitleg

Chipwood is de engelse term voor houtsnippers. Chipwood platen zijn dus platen die gemaakt zijn van houtsnippers! Lees hier alles over chipwood OSB platen.

Overzicht van vochtwerend en watervast plaatmateriaal
Tekst & uitleg

Niet elk plaatmateriaal kan goed tegen vocht. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van vochtwerend en watervast plaatmateriaal, zodat je altijd de beste keuze kan maken voor jouw klus. Echt handig!

Gefineerd multiplex online op maat bestellen
Tekst & uitleg

Gefineerd multiplex is een sterk plaatmateriaal met een goede zichtkwaliteit, het wordt ook vaak in het zicht gehouden bij projecten. Lees hier meer over gefineerd multiplex op maat!

Gelamineerd spaanplaat op maat nodig?
Tekst & uitleg

Gelamineerd spaanplaat is gewoon spaanplaat met een gelamineerde toplaag. Deze laag kan verschillende eigenschappen hebben, waardoor gelamineerd spaanplaat breed toe te passen is. Lees hier meer!

Pellos Floor online op maat bestellen
Tekst & uitleg

Pellos Floor, ook wel bekend als Underlayment Fins Vuren, is een erg vlak plaatmateriaal wat op dezelfde manier wordt gemaakt als multiplex. Lees hier meer over Pellos Floor en hoe je het op maat kan bestellen!

Multiplex gegrond op maat bestellen
Tekst & uitleg

Plaatmateriaal verven is een tijdrovend proces. Het op maat gezaagd bestellen van gegrond multiplex kan je een hoop tijd besparen. Wil je hier meer over weten? Klik op de link en lees verder!

Wat zijn de 6 meest gebruikte scharnieren?
Klustips

Op zoek naar scharnieren die het beste passen bij jouw klus? Wij selecteerden de 6 meest gebruikte scharnieren.

Een vloer van underlayment maken
Tekst & uitleg

Een vloer van hout heeft een mooie, natuurlijke uitstraling. Dat kan je doen met parket, laminaat, maar ook met underlayment! Lees hier meer!

Watervast (WBP) verlijmd multiplex en triplex van Okoumé
Tekst & uitleg

Watervast (WBP) verlijmd multiplex en triplex van okoumé-hout is goed toe te passen in vochtige ruimtes en buitenshuis. Bij OPMAATZAGEN.nl kun je okoumé multiplex op maat bestellen, lees hier meer!

Houten balken online op maat bestellen
Tekst & uitleg

Houten balken kunnen voor allerlei constructies worden toegepast. Door ze op maat te laten zagen bij OPMAATZAGEN.nl hoef jij minder werk te doen en maak je klussen weer écht leuk. Lees hier meer!

Paneelplanken op maat bestellen?
Tekst & uitleg

Paneelplanken van gemelamineerd spaanplaat zijn op meerdere manieren toe te passen en voor een groot deel al afgewerkt. Bij OPMAATZAGEN.nl kan je meubelpaneel op maat laten zagen, handig toch?

Gelamineerd MDF, wat is het?
Tekst & uitleg

Gelamineerd MDF is een variant van MDF die als afwerking een toplaag heeft gekregen. Deze toplaag is beschikbaar in verschillende varianten. Lees hier meer!

Ondervloeren leggen met zachtboard
Tekst & uitleg

Het leggen van ondervloeren is een lastige klus. Door zachtboard te gebruiken zorg je voor een verbeterde isolatie van warmte én geluid. Lees hier meer over het leggen van zachtboard ondervloeren!

Plinten van MDF online op maat bestellen
Tekst & uitleg

MDF plinten zijn veelzijdig en gemakkelijk te bewerken. Door MDF plinten op maat te bestellen kan je direct verder met het afwerken en plaatsen van de plinten, handig toch? Lees hier meer over plinten op maat!

Groen MDF bestellen, wat is dat?
Tekst & uitleg

MDF kan tijdens het productieproces gekleurd worden. Niet elke groen gekleurde MDF plaat heeft echter dezelfde eigenschappen. Lees hier alles over groen MDF!

Watervast verlijmd multiplex op maat bestellen
Tekst & uitleg

Watervast verlijmd multiplex op maat bestellen doe je bij OPMAATZAGEN.nl, lees hier alles over wat je met watervast verlijmd multiplex kan doen en in welke vormen je het op maat kan bestellen!

Klustip: Zó lak je de kopse kanten van MDF
Klustips

Met deze klustip weet je precies hoe je de kopse kanten van MDF strak kunt lakken. Handig toch?

Klustip: Zagen in verstek, wat is dat?
Klustips

Bij OPMAATZAGEN.nl kan je plaatmateriaal in verstek laten zagen, maar wat is in verstek zagen eigenlijk? Wij leggen het uit!

De varianten van gekleurd MDF
Tekst & uitleg

MDF is beschikbaar in vele kleuren, bijvoorbeeld wit, zwart en grijs. In dit overzicht lees je alles over de varianten en het bestellen van gekleurd MDF.

Buigbaar MDF: wat is het, wat kan je er mee doen en waar koop je het?
Tekst & uitleg

Om MDF buigbaar te maken worden er groeven in gemaakt. Dit kan een tijdrovende klus zijn. Daarom kan je bij OPMAATZAGEN.nl buigbaar MDF gegroefd op maat bestellen, handig toch?

Plywood op maat bestellen? Dat doe je bij OPMAATZAGEN.nl!
Tekst & uitleg

Plywood is de Engelse benaming voor multiplex en is bij OPMAATZAGEN.nl in verschillende vormen en met verschillende afwerkingen op maat te bestellen. Lees hier meer daarover!

Klustip: werken met steigerhout
Klustips

Klustip: Hoe bewerk je steigerhout? Hoe kun je steigerhout nabehandelen? Op deze vragen geven we antwoord en we geven meer tips!

Klustip: alles wat je moet weten over schuren
Klustips

Schuren is meestal niet het leukste onderdeel van de klus. Wanneer gebruik je welke korrel en gebruik je een schuurmachine of een schuurklosje? Wij geven je tips!

Klustips: zelf onzichtbare houtverbindingen maken
Klustips

Voordat je materiaal gaat bestellen bij OPMAATZAGEN.nl is het verstandig om na te denken over de manier waarop je het gaat monteren. Ga je schroeven gebruiken? Deuvels? Of lijm? Deze accessoires kun je bij OPMAATZAGEN.nl gemakkelijk mee bestellen.

Klustips: de juiste verf en verfbenodigdheden kiezen
Klustips

Je hebt een mooi project gemaakt en nu is het tijd om het af te werken! Maar.. welke verf is daarvoor het meest geschikt? En welke verfbenodigdheden kun je het beste gebruiken? Bij OPMAATZAGEN.nl vind je alle tips op een rij!

Klustips: zelf super strak in verstek zagen
Klustips

Je bent bezig met het maken van je eigen meubel of constructie en nu wil je in verstek gaan zagen. Hoe doe je dat eigenlijk? En welke gereedschappen heb je daarvoor nodig?

Klustips: handige inmeettips die je nooit meer vergeet!
Klustips

Je wilt zelf een meubel op maat maken en het laten zagen door OPMAATZAGEN. Een goede keuze! Want een gezaagd houtpakket hoef je zelf alleen nog maar in elkaar te zetten en af te werken én scheelt zaag- en vervoerfrustraties wanneer je het zelf gaat doen.

Klustips: uitsparingen maken in plaatmateriaal
Klustips

Je gaat plaatmateriaal bestellen bij OPMAATZAGEN en je wilt daarin een uitsparing maken? Hier leggen wij uit hoe je het beste te werk kunt gaan. Maar je kunt het maken van een uitsparing natuurlijk ook door ons laten doen!

Klustips: professioneel gaten boren in plaatmateriaal
Klustips

Het boren van gaten in hout is een van de meest toegepaste technieken. Het lijkt heel makkelijk, dat is het eigenlijk ook, maar toch zijn er altijd een aantal tips die ervoor zorgen dat je nóg beter wordt in het boren van gaten!

Klustips: deuvelverbinding maken
Klustips

De deuvelverbinding is een relatief eenvoudige verbinding waarbij er deuvels (pennen) in tegenover elkaar geboorde gaten geplaatst worden. Hierbij is het van belang om secuur te werk te gaan, want het is erg belangrijk dat de gaten van de verschillende onderdelen op precies dezelfde plek zitten én recht geboord zijn, anders wordt de verbinding scheef. Lees hier hoe je het beste te werk kunt gaan!

Klustips: meubels afwerken met kit
Klustips

Je hebt een mooi meubel gemaakt met een zaagpakket van OPMAATZAGEN en het staat perfect in jouw huis. Maar, hoe maak je nu net die extra afwerking waardoor het geheel er nog mooier en strakker bij staat? Met kit!

Klustips: zelf werktekeningen voor meubels maken
Klustips

Je wilt graag zelf een meubel maken, maar dat begint natuurlijk met het maken van een goede werktekening. Hoe pak je dat nu aan?

Klustips: perfect frezen in plaatmateriaal
Klustips

Behalve een uitsparing uit plaatmateriaal frezen, is er met een freesmachine nog véél meer te frezen. Je kunt onder andere speciale houtverbindingen uitfrezen, decoratief frezen, ronde kantjes frezen of groeven frezen. Deze klustips gaan in op de meest voorkomende soorten van frezen. Voor het frezen heb je doorgaans een freesmachine nodig, waar verschillende soorten frezen in kunnen. Elke frees heeft zijn eigen vorm en toepassing.

Klustips: in 6 stappen zelf mooi en egaal schilderen
Klustips

Of je nu MDF gaat schilderen in jouw favoriete kleur of massief hout van een transparante laklaag gaat voorzien, deze schildertips gaan je helpen om een mooi strak resultaat te krijgen!

Klustips: de kopse kanten van MDF strak lakken
Klustips

Je hebt een eigen ontwerp gemaakt, de onderdelen laten zagen bij opmaatzagen.nl en je bent er klaar voor om het project in elkaar te zetten en af te werken. Maar: hoe zorg je ervoor dat de kopse kanten mooi worden? Helemaal als je MDF lakdraag gebruikt, heb je een mooie ondergrond om het oppervlak te schilderen, maar de kopse kanten hebben deze lakdraagfolie natuurlijk niet. Hoe pak je dit nu aan?

Klustips: MDF schilderen
Klustips

Jouw project van MDF is gezaagd door opmaatzagen.nl en nu is het aan jou de taak om het mooi af te werken! Uiteraard wil je het project schilderen in de kleur die je hebt uitgekozen, maar hoe begin je hier nu aan?