Je bent hier: Wandplanken van Timmerpaneel Grenen

Wandplanken van Timmerpaneel Grenen

1 minuut
Like deze post!
Ruimte
Wonen
Binnen
Klusniveau
Eindproduct
Omschrijving

Ik heb grenen timmerpanelen op maat besteld bij OPMAATZAGEN.nl. De grenen panelen heb ik zelf wit geverfd en opgehangen tussen twee wanden. De planken zijn aan de zijkant opgehangen omdat de achterwand niet sterk genoeg is.

Hoe heb je de planken gemaakt?

1. Ik heb de maten opgemeten tussen de wanden. Omdat de wanden (ook bij nieuwbouw) iets schuin kunnen lopen, heb ik de maten per plank gemeten. Het betreffen dus zes verschillende bestellingen bij OPMAATZAGEN.nl.

2. De planken aan de zijkant heb ik iets ingezaagd zodat de hoekijzers er invallen.

3. Planken heb ik licht geschuurd en gelakt met witte lak (op acryl basis). Liever heb ik terpetineverf gebruikt. Dat is makkelijk verven. Ik heb de planken 3 lagen gegeven.

4. Ik heb hoekijzers uitgemeten, gemonteerd en de planken opgehangen.

Als je een zaagtafel hebt, dan is het mooier om vanaf de achterkant een zaagsnede in de lengterichting van de plank te zagen. Je kunt het hoekijzer (of misschien een T-profiel) helemaal blind monteren. Je kunt alleen de plank dan niet vastzetten. Echter kan de plank niet kantelen. Wat mij betreft zou dat veilig genoeg zijn.

Hoe breed zijn de planken?

De planken zijn 158,0 cm breed.

Ervaring met OPMAATZAGEN.nl

Gekozen voor OPMAATZAGEN.nl omdat deze de goedkoopste is. Kwaliteit, levertijd en website vind ik top! Zou deze website zeker aanbevelen aan anderen.

Boodschappenlijst
Afbeelding
Houtsoort
Afmetingen
Afwerking
Aantal
Prijs
1
1
Rechthoek158,6 x 18,0 cm
Eigen kenmerk: plank 1
1 x
22,92
22,92
1 x
2
2
Rechthoek158,7 x 18,0 cm
Eigen kenmerk: plank 2 t/m 4
3 x
68,79
68,79
3 x
3
3
Rechthoek158,8 x 18,0 cm
Eigen kenmerk: plank 5
1 x
22,94
22,94
1 x
4
4
Rechthoek158,9 x 18,0 cm
Eigen kenmerk: plank 6
1 x
22,96
22,96
1 x
Gerelateerde projecten
 • Jos schreef:

  Heel mooi resultaat!
  Kan je me vertellen waar je die hoekijzers gevonden hebt?
  Bedankt,
  Jos

  • Roos - OPMAATZAGEN.nl schreef:

   Hoi Jos, bedankt voor je berichtje. Wij vinden het ook erg mooi geworden! Helaas weten wij niet waar deze hoekijzers vandaan komen, onze klantenservice helpt je graag met het zoeken naar alternatieven. Mail gerust je vraag naar klantenservice@opmaatzagen.nl.

 • >