Je bent hier: Landelijke eikenhouten tafel op maat, door Maup

Landelijke eikenhouten tafel op maat, door Maup

2 minuten
Like deze post!
Ruimte
Wonen
Binnen
Klusniveau
Omschrijving

Hi Mijn naam is Maup, ik ben 14 jaar oud. Ik heb 2 passies dat is namelijk; skateboarden en zelf dingen maken van hout. Met het laatste ben ik al mee begonnen toen ik 5 jaar oud was. Ik maak nu meubels in opdracht. Ik heb deze keer een ronde tafel gemaakt van eikenhout voor mijn oma. Vooraf heb ik eerst een 3-D ontwerp gemaakt met exact de juiste maten, zodat alles tijdens het maakproces klopt (zie foto’s). Doordat mijn lijmklemmen niet lang genoeg waren heb ik het ronde tafelblad en nog een tussenlatje besteld bij OPMAATZAGEN.nl. Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van dit eikenhouten tafelblad en de goede service van OPMAATZAGEN.nl! Het gehele onderstel van de tafel heb ik zelf gemaakt van eikenhout. Hiervoor heb ik een 18 cm brede eikenhouten balk gebruikt en gezaagd tot 7 cm brede balkjes. Dit heb ik gedaan met mijn eigen invalzaag die ik zelf bij elkaar heb gespaard met meubels die ik voor andere mensen maak. Ook heb ik zelf eikenhouten pluggen gemaakt, zodat de schroeven niet meer zichtbaar zijn. Nu ben ik aan het sparen voor een freesmachine. Dit ga ik bij elkaar sparen met mijn volgende opdracht; een stapelbed voor mijn nichtje en neefje. Van het geld van mijn foto’s en dit verhaal kan ik sparen voor nieuw gereedschap. Ik vond het erg leuk om dit met jullie te delen en ben benieuwd wat jullie van mijn eikenhouten tafel vinden!

Ronde tafel van massief eiken

Ten eerste heb ik naar de wensen van mijn opdrachtgever, mijn oma geluisterd. Vervolgens ben ik naar haar huis gegaan en heb ik alles opgemeten. Daarna heb ik heb een 3-D ontwerp gemaakt op mijn IPad. Dit heb ik in het programma shaper 3-D gedaan. Toen heb ik geïnvesteerd wat het zou gaan kosten en heb dit overlegd met mijn opdrachtgever, mijn oma. Na haar akkoord heb ik de materialen/benodigdheden aangeschaft. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met behulp van mijn bouwtekening.

De afmetingen van de tafel

85,0cm doen diameter tafelblad, dikte 4,0 cm. Hoogte 73,0 cm. Breedte 62,0 cm.

Ervaring met OPMAATZAGEN.nl

Ik vind de service heel goed en ben zeer tevreden met de kwaliteit van het tafelblad

Boodschappenlijst
Afbeelding
Houtsoort
Afmetingen
Afwerking
Aantal
Prijs
1
1
CirkelDiameter 85,0 cm
Afwerkingen
BuitenrandAfronden boven en onder 4 mm
Product eigenschappen
1 x
208,66
208,66
1 x
2
2
Rechthoek (gezaagd)155,0 x 7,0 cm
1 x
20,00
20,00
1 x
Schets
Eikenhouten tafel
Gerelateerde projecten
Kledingkast met MDF-platen, door Michel Doe het zelf

Kledingkast met MDF-platen, door Michel

Grote kledingkast van MDF lakdraag onder een schuin dak. Een goede oplossing voor het vullen van loz... Read more
Zolder Kledingkast
Linnenkast kamerhoog, door Nico en Marion Doe het zelf

Linnenkast kamerhoog met MDF maken, door Nico en Marion

Zelf een budgetvriendelijke linnenkast of garderobekast op maat maken met MDF? Dat kan stofloos met ... Read more
Slaapkamer Garderobekast
Voorraadkast 1.0 Doe het zelf

Voorraadkast van timmerpanelen, door Iris en Tessa

Een voorraadkast op maat, die precies in de open ruimte past? Die maak je zelf! Iris en Tessa hebben... Read more
Eetkamer
Zelfgemaakte zwarte plantenbakken voor buiten, door Pieter Doe het zelf

Zelfgemaakte zwarte plantenbakken voor buiten, door Pieter

Plantenbakken gemakkelijk zelf maken van betonplex hardhout. Een goedkoop en praktisch alternatief. ... Read more
Tuin Plantenbak
>