Je bent hier: Buffetkast met espressobar van massief eiken hout, door Khanh

Buffetkast met espressobar van massief eiken hout, door Khanh

1 minuut
Like deze post!
Wonen
Binnen
Klusniveau
Eindproduct
Omschrijving

Na het kopen van ons nieuwe huis wilden we graag onze keuken uitbereiden met een buffetkast incl. ruimte voor een espressomachine. Een ongebruikte nis naast de trap in onze woonkamer leende zich daar uitstekend voor.

Voordat er een kast gerealiseerd kon worden moest de trapleuning wijken en werd er een betonnen gips wand geplaatst.

Creëer warmte met eiken

Ikea is erg slim als het gaat om efficient gebruik maken van krappe ruimtes. Om die reden kozen we voor Ikea Method kastelementen om daar onze buffetkast op te baseren.

Voor het massief houten gedeelte heb ik gebruik gemaakt van de zaagservice van OPMAATZAGEN.nl. Deze zijn onder verstek gezaagd en doormiddel van lamellen en houtlijm zijn de houtdelen met elkaar verbonden.

Door het onhandige formaat konden er geen lijmklemmen worden gebruikt, dus spanbanden bood de uitkomst. De plaat voor de achterwand is iets gaan werken waardoor hij niet naadloos aansloot, dus als extra stevigheid zijn er een aantal schoeven gebruikt.

Daarnaast zijn er aan de achterkant 4 hollewand inbouwdozen aangebracht zodat de kast voorzien kon worden van electriciteit. Wel zo handig als er een espressomachine komt te staan.

Voor de afwerking zijn meerdere lagen Glitsa Parketlak gebruikt. Erg prettige lak wat goed en makkelijk verwerkt. Meerdere keren schuren en lakken is wel vereist voor een mooi en glad resultaat.

De afmetingen van het project

100,0×70,0x60,0cm (BxHxD)

Ervaring met OPMAATZAGEN.nl

Zaagservice is brilliant! Mooi businessmodel, ik had gewild dat ik hier zelf op was gekomen. Prijzen zijn schappelijk en de service is top! Als er een bredere keus zou zijn in materialen, zou het helemaal te gek zijn. Bijv. HPL kleuren van Baars Bloemhoff.

Boodschappenlijst
Afbeelding
Houtsoort
Afmetingen
Afwerking
Aantal
Prijs
1
1
Rechthoek100,0 x 60,0 cm
Afwerkingen
Korte zijde 1
Korte zijde 2
Product eigenschappen
2 x
Product niet beschikbaar
Product niet beschikbaar
2 x
2
2
Rechthoek70,0 x 60,0 cm
Afwerkingen
Korte zijde 1
Korte zijde 2
Product eigenschappen
2 x
Product niet beschikbaar
Product niet beschikbaar
2 x
3
3
Rechthoek100,0 x 70,0 cm
1 x
129,92
129,92
1 x
4
4
Rechthoek96,2 x 12,0 cm
1 x
21,43
21,43
1 x
Gerelateerde projecten
>