Poppenhuis van MDF, door Cynthia

4 juli 2019
2 minuten

Cynthia maakte een degelijk poppenhuis dat – zo verwacht ze – generaties mee kan. Het zaagwerk mochten wij verrichten. En wat is het leuk om te zien wat Cynthia, in dit geval, heeft gemaakt van de losse planken die we bij haar thuis hebben bezorgd. Laat je inspireren om zelf ook aan de slag te gaan met een mooi en degelijk klusproject. Succes!

 

poppenhuis-MDF-DIY-OPMAATZAGEN.nl-Cynthia

Cynthia maakte een degelijk poppenhuis dat – zo verwacht ze – generaties mee kan. Het zaagwerk mochten wij verrichten. En wat is het leuk om te zien wat Cynthia, in dit geval, heeft gemaakt van de losse planken die we bij haar thuis hebben bezorgd. Laat je inspireren om zelf ook aan de slag te gaan met een mooi en degelijk klusproject. Succes!

 

Ga direct naar:

Materiaalkeuze poppenhuis

Cynthia heeft gekozen voor een basis van MDF Lakdraag. Dit is een vlakke en sterke vezelplaat die in de fabriek al is voorzien van een lakdragende folie. Hierdoor hoef je het materiaal niet te gronden bij gebruik. De kopse kanten van het materiaal vragen wel wat extra aandacht. Deze kun je het beste behandelen met bijvoorbeeld een randsealer. Wil je precies weten hoe je dit aanpakt? Lees dan onze klustip: De kopse kanten van MDF strak lakken.

Behandel je het materiaal goed, dan ontstaat er een degelijk poppenhuis! Net als bij Cynthia:

Cynthia over OPMAATZAGEN.nl

“We vonden het een hele fijne en vooral vlotte samenwerking. Als we vragen hadden kregen we ook telkens vlot een vriendelijk antwoord! Velen kunnen een voorbeeld nemen aan jullie 🙂 Ook de website van jullie is echt tot in de puntjes en werkt heel fijn. We zijn ook heel blij met het resultaat, net zoals ik het in mijn hoofd had!

Ik had het wel fijn gevonden als er ook een mogelijk was geweest om deurtjes en raampjes te laten zagen in het huis. Dit was nu nog niet mogelijk.

Ik wou graag iets voor mijn dochter haar verjaardag geven wat zij later nog kan doorgeven aan haar kindjes, en dat moet met dit degelijke huisje wel lukken denk ik…”

Bedankt voor de complimenten Cynthia. Een goed contact met onze klanten vinden we heel belangrijk, dus compliment zoals dit waarderen we echt! Het poppenhuis ziet er heel mooi uit. Dit poppenhuis zal inderdaad nog jaren meegaan. Wat een tof erfstukje zal dat worden!

Inspiratie

Er zijn natuurlijk ook alternatieve materiaalsoorten die je kunt kiezen. Materialen met een naturel, ofwel Scandinavische, uitstraling zijn bijvoorbeeld Multiplex Interieur Populier of Underlayment Fins Vuren. Het voordeel van deze materiaalsoorten is dat de houtnerf zichtbaar is Je kunt het materiaal schilderen in een kleur naar wens of het behandelen met een transparante lak, waardoor de houtkleur zichtbaar blijft.

Onze klant Debbie maakte een poppenhuis van MDF, maar ook van Multiplex Interieur Populier.

Net als Jodi, zij maakte er een DIY van die je direct kunt bestellen via de link in haar verhaal.

Traditionele huisjesvormen kun je ook direct op maat bestellen bij ons. Dit doe je door tijdens het bestelproces de huisjesvorm te selecteren als vorm. Je voert dan alle afmetingen in en wij zagen het voor je op maat!

Zelf een poppenhuis maken

Wil je aan de slag met het maken van je eigen poppenhuis? Leuk! Maak een keuze uit het hout en plaatmateriaal dat we aanbieden en laat het direct in de juiste afmeting zagen. Wist je dat wij ook accessoires aanbieden in onze webshop? Kun je direct houtlijm, goede schroeven, schuurpapier en verf bestellen, zodat je meteen aan de slag kunt!

Bestel jouw plaatmateriaal online!
Meer artikelen met dit label
Filter op houtsoort
>