Kastomlijsting van MDF en vurenhout, door Hans

1 minuut
Like deze post!

Hans heeft van MDF Lakdraag en een vurenhouten balk een kastomlijsting gemaakt voor zijn inbouwkast en de deur naar de badkamer. Zie hier het resultaat!

Ga direct naar:

De kastomlijsting van Hans

Hans heeft met MDF Lakdraag en een vurenhouten lat een kastomlijsting gemaakt voor zijn inbouwkast en de deur naar de badkamer. MDF Lakdraag is eenvoudig over te schilderen, waardoor hij het gemakkelijk in de gewenste kleur kan schilderen. Zelf is hij heel tevreden over het resultaat, laat hij ons weten. Fijn, het ziet er goed uit! Heeft jouw kast ook nog een omlijsting nodig? Bestel dan de materialen eenvoudig op maat bij OPMAATZAGEN.nl!

Bekijk ons assortiment aan MDF

Klussen met MDF

MDF is een vezelplaat, dit betekent dat het materiaal bestaat uit heel veel kleine houtvezels die samengeperst zijn tot een plaat. Hierdoor ontstaat er een gladde en vlakke plaat die gemakkelijk te bewerken is. Het splintert namelijk niet bij het zagen en frezen! Het is wel belangrijk om MDF goed te behandelen. Het kan niet goed tegen vocht en zal gaan zwellen bij wisselende temperaturen en vochtigheidsgraden. Om de vochtwering van het materiaal te verhogen is een grondlaag aanbrengen een goede keuze. Dit is sowieso aan te raden, aangezien MDF een sterk zuigende werking heeft waardoor een verflaag die direct is aangebracht vaak niet goed dekkend is. Als je hier meer over wilt weten kun je onze klustips over het schilderen van MDF lezen op onze blog.

Klustips MDF schilderen

Nog niet zeker?

Heb je vragen over onze hout, plaatmateriaal of onze meubels? Neem gerust contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Neem contact met ons op
Meer artikelen met dit label
Filter op houtsoort
>