Houten tuinbank, gemaakt door Matthias

2 minuten
Like deze post!

Matthias heeft van vurenhouten balken en van steigerhouten planken een prachtige houten tuinbank gemaakt. Bekijk hier het resultaat!

Ga direct naar:

De tuinbank van Matthias

Matthias heeft met vurenhout en steigerhout een prachtige tuinbank gemaakt. Het vurenhout is gebruikt voor het frame, wat hij vervolgens zwart heeft geverfd, en het steigerhout is gebruikt voor de zitting. Het eindresultaat is een strakke, stoere tuinbank in een industriële stijl. Voor wat extra zitcomfort heeft hij nog een aantal kussens voor op de bank. Wil je zelf ook een tuinbank maken? Het is makkelijker dan het lijkt! Bij OPMAATZAGEN.nl bestel je namelijk alle balken en planken die je nodig hebt op maat. Dit scheelt jou en hoop werk en ben je ook nog eens verzekerd van goed zaagwerk. Zelfs tot op de millimeter nauwkeurig!

Bestel houten balken op maat voor jouw eigen tuinbank!

Klussen met hout

Hout is een natuurlijk product. Dit betekent dat houten balken, latten en planken nooit helemaal recht zijn en dat ze oneffenheden kunnen bevatten. Balken en latten worden vaak geschaafd, waardoor ze een stuk rechter zijn, maar bijvoorbeeld steigerhouten planken kunnen een stuk krommer zijn.

Als je met steigerhout gaat klussen is het handig om daar rekening mee te houden. Hout kan ook gaan werken. Dit betekent dat het onder verschillende temperaturen en vochtigheidsgraden kan gaan kromtrekken. Het is dan ook belangrijk om het materiaal goed te behandelen, zeker als je iets voor buiten gaat maken. Wil je het materiaal gaan verven met een dekkende verf, net zoals Matthias heeft gedaan met zijn frame? Dan is het handig om ook een grondlaag aan te brengen. Hierdoor is het materiaal nóg beter beschermd tegen vocht en gaat het dus ook langer mee. Als je de houtnerf zichtbaar wilt laten kun je het hout het beste afwerken met een (matte) transparante lak. Je kunt bij OPMAATZAGEN.nl diverse verven, lakken en oliën (mee)bestellen.

Verf bestellen

Nog niet zeker?

Heb je vragen over onze hout, plaatmateriaal of onze meubels? Neem gerust contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Neem contact met ons op
Meer artikelen met dit label
>