Wandkast van Multiplex Hardhout, door Jeroen

2 minuten
Like deze post!

Jeroen wilde een wandkast maken waar hij lekker veel spullen in kwijt kon. Hij heeft daarvoor Multiplex Hardhout op maat besteld en dit is het resultaat!

Ga direct naar:

Het verhaal van de kast van Jeroen

“In een appartement in Amsterdam is de ruimte is beperkt. Elke vierkante meter moet zo efficiënt mogelijk benut worden. Daarom heb ik een kast gemaakt, passend bij het huis.

De boeken en lp’s stonden voorheen in 2 kamers, in een IKEA-kast en oude fruitkisten. Ik ben geen groot fan van Ikea (alles ziet er hetzelfde uit) en wilde graag zelf iets maken.”

De kast ontwerpen

“In de woonkamer verspringt 1 muur, voor ongeveer 22 centimeter. Zo diep moest de kast worden zodat het meer een inbouwkast lijkt. Ik heb eerst alle boeken, platen en platenspler opgemeten en bepaald hoeveel plankruimte nodig zou zijn om alles in kwijt te kunnen.

Daarna heb ik een aantal tekeningen gemaakt en vaak aangepast en alles 3x nagemeten zodat ik geen fouten zou maken. Het resultaat was een ‘boodschappenlijst’ met daarop de benodigdheden. Ik zou mezelf niet als handig omschrijven en gereedschap heb ik ook niet echt.”

Alle materialen verzamelen

“De benodigdheden zijn vrij verkrijgbaar, mijn eerste optie is vaak de Gamma, want die zit enigszins dichtbij. Ik had wat reviews gelezen (niet heel accuraat zagen) en het zou logistiek toch nog een hele opgave worden.

Weer wat vergelijken online en ik was zeker over OPMAATZAGEN.nl. Ik was erg blij toen ik de website zag, dit was precies wat ik nodig had. Ik heb mijn boodschappenlijst ingevuld en niet lang daarna werd het hout bezorgd. Ik woon 1 hoog, het hout werd tot in de huiskamer geleverd, compleet en tot op de millimeter nauwkeurig.”

Het maken van de kast

“Er zijn ongetwijfeld betere manieren om een kast te maken, maar ik heb voor deze methode gekozen (zie foto’s). Ik heb verschillende delen gemaakt, die later op en aan elkaar zijn gemaakt. Ik heb de kast ook wit geschilderd, dan lijkt de kast wat minder aanwezig.

Naast het hout heb ik schroeven gebruikt en versterkingshoeken (zo heten die ijzeren plaatjes volgens internet). Wat het lastig maakte is dat de vloer niet recht is en de hoek van de muren is niet 90 graden.”

Het eindresultaat

“Eenmaal begonnen aan de klus bleek het eenvoudiger en sneller te gaan dan ik had gedacht. Het schilderen nam nog de meeste tijd in beslag. Ik ben erg content met het resultaat. Ik ben nu van plan om opnieuw zelf een kast te maken, weer qua maat en inhoud afgestemd op het huis en mijn spulletjes. Ik ben nu bezig met tekenen. Wellicht deel ik het resultaat weer, ik zal dezelfde stijl (als daar sprake van is) hanteren.”

Wil jij ook zelf een kast maken? Bestel dan jouw onderdelen op maat via onze webshop! Naast multiplex hardhout zijn er nog vele andere mogelijkheden. Benieuwd? Check dan ons assortiment!

Bestel jouw plaatmateriaal op maat!
Meer artikelen met dit label
Filter op houtsoort
>