Je bent hier: Vakkenkast op maat; ontworpen door Frank

Vakkenkast op maat; ontworpen door Frank

2 minuten
Like deze post!

Een vakkenkast op maat, zonder dat je een interieurbouwer hoeft in te huren voor het ontwerp of de montage? Frank vertelt hoe hij dit deed!

Ga direct naar:

Een vakkenkast op maat, zonder dat je een interieurbouwer hoeft in te huren voor het ontwerp of de montage. Frank ontdekte dat je zo’n klus prima kunt uitbesteden aan OPMAATZAGEN.nl. Hij ging zelf aan de slag met en passend ontwerp voor in zijn huis, hij maakte een werktekening en die stuurde hij naar ons. Het bouwpakket van zijn kast ontving hij thuis met een handleiding voor de montage. Het resultaat? Kijk maar mee.

Stap 1: het maken van de schets

Frank was geïnspireerd door een ontwerp voor een maatwerk meubel. De kennis om het te monteren had hij wel, maar niet de technische apparaten om het materiaal op de mm nauwkeurig te zagen. Een interieurbouwer inhuren voor de montage was net te prijzig. Dit was de aanleiding om de klus uit te besteden aan OPMAATZAGEN.nl. Hij schetste het ontwerp van de kast op het schetspapier van OPMAATZAGEN.nl. Na ontvangst en controle van de tekening zijn onze zaagspecialisten aan de slag gegaan met het zagen van de onderdelen. De planken werden voorbereid tot kant-en-klare holle planken, die Frank eenvoudig in elkaar kon schuiven. Ook de softclose en push-to-open scharnieren werden voorgemonteerd. Dit is een standaard werkwijze wanneer er een maatwerk meubel bij ons wordt besteld.

Stap 2: de levering van het materiaal

Binnen 10 werkdagen ontving Frank de onderdelen van zijn maatwerk kast als bouwpakket thuis. Bij het materiaal voegden de zaagspecialisten de benodigde accessoires toe, zoals schroeven én een handleiding en werktekening. De planken zijn gekenmerkt met letters en cijfers die overeenkomen met dezelfde letters en cijfers van de werktekening. Zo schuif je eenvoudig en zonder puzzelen jouw maatwerk meubel in elkaar.

Vakkenkast-holle-plank-maatwerk-meubel-OPMAATZAGEN.nl-Frank

 

Stap 3: de opbouw van de kast

De opbouw van de kast is eenvoudig. Ook zonder timmermansoog en technische kennis is het mogelijk om een vakkenkast in elkaar te zetten. Bekijk de instructievideo om te zien hoe gemakkelijk de montage is. Frank begon met het plaatsen van de staanders en voegde daar steeds nieuwe liggers aan toe. Ook klikte hij de deurtjes aan de kast, dankzij de voorgemonteerde scharnieren. Tot slot bevestigde hij alle onderdelen aan elkaar met schroeven.

vakkenkast-maatwerk-mdflakdraag-OPMAATZAGEN.nl-Frank-opbouw-staanders
vakkenkast-maatwerk-mdflakdraag-OPMAATZAGEN.nl-Frank-opbouw-liggers
vakkenkast-maatwerk-mdflakdraag-OPMAATZAGEN.nl-Frank-opbouw

Stap 4: de afwerking

De afwerking van de kast is persoonlijk. Frank koos ervoor om de kast wit af te lakken (dit is op de foto links nog niet gebeurd). Dit kost even tijd, maar het zorgt er juist voor dat je de kast persoonlijk en in de gewenste kleur kunt afwerken. Ook monteerde Frank spotjes in de open vakken van de maatwerk vakkenkast. Zo geeft hij de mooiste accessoires in zijn kast de verdiende aandacht! Wat vind je van het resultaat?

Bedankt voor je bestelling Frank! Veel plezier met deze prachtkast!

Ook een maatwerk meubel ontwerpen? Klik hier!
Winkelwagen inhoud
  • Maatwerk vakkenkast MDF Lakdraag
    Afmetingen
    Hoogte260,0 cm
    Breedte270,0 cm
    Diepte41,0 cm
    Kleur
    Indeling
    Aantal open vakken6
    Aantal vakken met deurtjes9 (9x MDF Lakdraagfolie 18 mm)
    Dikte staanders en liggers
    Staanders binnenin10,0 cm
    Liggers binnenin10,0 cm
    Buitenranden
    Bovenrand10,0 cm
    Onderrand10,0 cm
    Linkerrand10,0 cm
    Rechterrand10,0 cm
    Extra opties
    Uitsparing voor bestaande plintJa: achterkant
    Plint Diepte2,0 cm
    Plint Hoogte10,0 cm

Bestel deze kast!

Vind je de kast van Frank ook zo tof? Dan kun je de kast die hij heeft ontworpen zelf ook bestellen! De kast komt dan in dezelfde afmetingen. Bekijk ook onze meubelcollectie voor ons complete aanbod aan kasten. Je vindt daar naast vakkenkasten ook TV-meubels, schuifdeurkasten, inloopkasten en nog veel meer. Heb je zelf een geweldige idee voor een kast? Ontwerp dan jouw kast en bestel hem via onze handige maatwerkconfigurators!

Meer artikelen met dit label
Filter op houtsoort
>