Vakkenkast met gekleurde binnenzijdes, door Marlies

4 minuten
Like deze post!

Kijk eens wat een mooie vakkenkast Marlies heeft ontworpen! Ze begon met het maken van een schets van dé perfecte vakkenkast die past tussen de muren van haar woonkamer. Ze koos ervoor om de kast te laten maken van MDF lakdraag en schilderde de kast zelf in de gewenste kleur. Marlies heeft de kast uniek gemaakt door de binnenzijdes in een grijs-blauwe kleur af te lakken. Hoe tof is dit resultaat!?

Ga direct naar:

Bij OPMAATZAGEN.nl hebben we diverse modellen vakkenkasten in ons assortiment. Het kan natuurlijk zo zijn dat de kast die jij zoekt er net niet tussen staat. Dan is maatwerk de oplossing! Je kunt een maatwerk vakkenkast bestellen op basis van een ontwerp dat jij zelf hebt gemaakt. Moeilijk? Nee hoor! In een paar stappen bestel jij jouw droomkast via een eenvoudig bestelproces op onze website. Je kunt zelfs direct de prijs zien!

Jouw vakkenkast wordt geleverd als handig bouwpakket. Alle scharnieren en het push-to-open systeem zijn al voorgemonteerd, dus je hoeft de kast alleen nog in elkaar te schuiven. De onderdelen worden genummerd en zorgvuldig verpakt, vervolgens kies je zelf een bezorgdag die jou uitkomt. Dit kan al vanaf 15 werkdagen! Verder vooruit plannen kan natuurlijk ook. De montage is eenvoudig, ook zonder timmermansoog en technische kennis. Met de handleiding en het installatiepakket kun je direct aan de slag: alle benodigde schroeven en pluggen worden meegeleverd. Dat is écht handig!

Marlies heeft een fotoverslag gemaakt van levering tot eindresultaat. Benieuwd hoe eenvoudig het is? Kijk maar mee!

 

Van levering tot eindresultaat:

Vakkenkast maatwerk MDF lakdraag - Marlies levering vrachtwagen - OPMAATZAGEN.nl
Vakkenkast maatwerk MDF lakdraag - Marlies levering gang - OPMAATZAGEN.nl
Vakkenkast maatwerk MDF lakdraag - Marlies montage - OPMAATZAGEN.nl
Vakkenkast maatwerk MDF lakdraag - Marlies montage TV-nis - OPMAATZAGEN.nl
Vakkenkast maatwerk MDF lakdraag - Marlies schilderen - OPMAATZAGEN.nl
Vakkenkast maatwerk MDF lakdraag - Marlies montage detail - OPMAATZAGEN.nl
Vakkenkast maatwerk MDF lakdraag - Marlies - OPMAATZAGEN.nl

Bekijk ook onze instructievideo om te ontdekken hoe eenvoudig het is om jouw meubel in elkaar te zetten!

Marlies over OPMAATZAGEN.nl

“Het idee om de binnenzijdes een andere kleur te geven komt van Pinterest. Schilderen is wel mijn ding 😉 Eigenlijk wilde ik een fluor kleur aan de binnenkant, maar dat kon ik niet zo snel in een lak vinden. Wie weet verandert de kleur dus nog wel een keer in de toekomst. Ik ben erg blij met het resultaat! Vanaf levering tot en met het in elkaar zetten; het verven en het plaatsen. Jullie website en het gehele proces zit goed in elkaar en de kwaliteit is er ook naar.”

Ontwerp je eigen vakkenkast

Ben je net zo enthousiast als Marlies en wil je zelf aan de slag met een ontwerp? Bereid je voor door ons stappenplan te lezen. Heb je daarna nog vragen? Bekijk dan onze website en ons blog voor meer informatie én inspiratie! Of neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen graag!

Stap 2: Schets jouw vakkenkast

Het is belangrijk om een schets van jouw kast te maken, zodat wij weten welke indeling je voor ogen hebt. Hiervoor heb je geen ingewikkeld programma nodig! Bekijk het voorbeeld van Marlies en maak zelf een snelle tekening. Ben je op zoek naar meer inspiratie, neem een kijkje bij de andere kasten uit onze meubelcollectie.

Stap 2: Materiaalkeuze

Een maatwerk meubel kun je bestellen in meerdere houtsoorten. Wij lichten de opties graag even toe:

MDF

MDF is een populair plaatmateriaal met veel toepassingsmogelijkheden, waaronder meubels. Wij bieden onze meubels aan in de volgende soorten MDF: MDF Blank om zelf nog helemaal af te werken, MDF Lakdraag zodat je zelf niet meer hoeft te gronden, MDF Zwart V313 voor een donker meubel en MDF Vochtwerend V313 voor een meubel wat in een vochtige ruimte komt te staan.

 

OSB

OSB is een constructief sterke plaat en door zijn industriële uiterlijk wordt OSB ook steeds vaker gebruikt voor decoratieve toepassingen zoals meubels. OSB 3 heeft goede, vochtwerende eigenschappen.

 

Underlayment Fins Vuren

Underlayment Fins Vuren heeft een goede zichtkwaliteit aan de voorkant en is daardoor geschikt om te gebruiken voor meubels. Het wordt gemaakt van Fins vurenhout, wat de plaat een naturel uitstraling geeft door de houtnerf en de blanke kleur. Vlammen en noesten zijn vaak goed zichtbaar.

 

Multiplex

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex interieur populier is de lichtgewicht variant van multiplex. Het materiaal is sterk, licht en onderhoudsvriendelijk. Het kenmerkt zich doordat het licht van kleur is en de vlammen niet zo duidelijk opvallen (in vergelijking met bijvoorbeeld Underlayment Fins Vuren).

Stap 3: Opties toevoegen

Het is goed om te weten dat de kast kan worden aangevuld met allerlei mooie opties. Zo kun je kiezen uit deuren, lades of een klep, maar ook een achterwand of bijvoorbeeld een mooie plint. Zelfs voorgeboorde gaten voor spotjes behoren tot de mogelijkheden. in het bestelproces kun je direct zien wat de opties doen met de prijs.

Stap 4: Upload je schets en bestel direct online

Op basis van jouw schets weten wij wat de gewenste indeling is. Je kunt eenvoudig direct online betalen via iDEAL. Onze zaagspecialisten gaan dan aan de slag met jouw eigen ontworpen kast!

Stap 5: Zet zelf eenvoudig je kast in elkaar en schilder hem in de gewenste kleur

Als je de kast gaat monteren is het handig om een waterpas, accuboormachine en een trapje bij de hand te hebben. Met de handleiding kun je zelf heel gemakkelijk de kast in elkaar zetten. Wij hebben namelijk al het voorwerk al voor je gedaan! Wil je eerst nog wat tips lezen over hoe je jouw kast mooi en egaal kunt schilderen? Kijk dan op ons blog.

Ja, ik wil aan de slag met mijn eigen vakkenkast!

Bestel de kast van Marlies!

Vind je de kast van Marlies ook zo mooi? Dan kun je de kast die zij heeft ontworpen zelf ook bestellen! De kast komt dan in dezelfde afmetingen. Bekijk ook onze meubelcollectie voor ons complete aanbod aan kasten. Je vindt daar naast vakkenkasten ook TV-meubels, schuifdeurkasten, inloopkasten en nog veel meer. Heb je zelf een geweldige idee voor een kast? Ontwerp dan jouw kast en bestel hem via onze handige maatwerkconfigurators!

Bestel deze kast!
Meer artikelen met dit label
Filter op houtsoort
>