Maatwerk kast; onbehandeld of afgewerkt bestellen?

18 oktober 2019
3 minuten

Bij OPMAATZAGEN.nl kan je nu naast een maatwerk kast van MDF, Multiplex, OSB of Underlayment ook maatwerk vakkenkasten bestellen met afgewerkte toplaag. Ga jij voor een houtnerf structuur in jouw kast of ben jij fan van een egale kast? Hier lees je alle details over welke kast het beste bij jou past!

Ga direct naar:

Maatwerk vakkenkasten en decoratieve maatwerk vakkenkasten

Om iedereen van dienst te kunnen zijn, zijn we elke dag bezig met nieuwe ontwikkelingen. Daarom komen we nu met deze nieuwe kasten varianten. We hebben nu namelijk naast onze ‘standaard’ maatwerk vakkenkasten, met onbehandeld plaatmateriaal, nu ook maatwerk kasten gemaakt van plaatmateriaal met een decoratieve toplaag. Deze kasten hoef je niet meer te verven!

Je bestelt ze op dezelfde manier met onze configurator, maar doordat je een andere houtsoort met een gemelamineerde toplaag kiest kan jij direct van je nieuwe kast genieten. Wil je alles over deze nieuwe, afgewerkte maatwerkkasten weten? Lees ons artikel over de afgewerkte mogelijkheden: Alles over decoratieve kasten.

Wil je weten wat de verschillen zijn? Want beide types kasten worden op maat gemaakt en beide type kasten kan je ook helemaal naar eigen ontwerp indelen. Lees snel verder!

Lees ook: 'NIEUW: Volledig afgewerkte vakkenkasten op maat!'

Onbehandelde plaatmateriaal vs. gemelamineerd plaatmateriaal

Kies je voor een ‘gemelamineerde’ houtsoort in de configurator dan krijg je een afgewerkte kast. Deze kasten worden namelijk gemaakt van plaatmateriaal met een gemelamineerde toplaag. Je kunt kiezen uit verschillende decoren, bijvoorbeeld diverse kleuren en houtstijlen. Door deze decoratieve plaatmaterialen, hoeven deze kasten na montage niet meer geschilderd of gelakt te worden! Ideaal als je niet van schilderen houd. Wil je weten welke decoren we precies aanbieden, lees dan dit artikel: ‘Nieuw: volledig afgewerkte vakkenkasten op maat

Ga je voor een andere onbehandelde houtsoort is zoals MDF, Multiplex, OSB of Underlayment. Dan is het aan te raden om de kast te verven of te lakken. Deze houtsoorten zijn ideaal als je de kast in een eigen kleur wilt schilderen, de achterwand een alternatieve kleur wilt geven of verliefd bent op de matte uitstraling van MDF Zwart. Geef de kopse kanten van deze houtsoorten altijd wat extra aandacht, zo weet je zeker dat je extra lang kan genieten van. Meer hierover lezen? Bekijk ons artikel over het schilderen van kopse kanten.

Bekijk onze configurator

Wat is een maatwerk kast?

Bij OPMAATZAGEN.nl bestel je maatwerk vakkenkasten die je helemaal naar eigen ontwerp op maat laat maken. Na het maken van het ontwerp kan je uit verschillende soorten plaatmateriaal kiezen, aan jou de keuze welke! Dit maakt voor het ontwerp niet uit. Jij stuurt jouw schets door en jouw maatwerk vakkenkast wordt op basis hiervan gerealiseerd.

Je krijgt het complete installatiepakket thuis toegestuurd. Hiermee kun je gemakkelijk jouw kast in elkaar zetten.

Ben jij op zoek naar het beste van beide? Combineer dan verschillende houtsoorten in jouw kast! Lees hierover meer door op onderstaande button te klikken!

Lees meer over afwijkende frontjes

Welke kast past bij mij?

Welke kast bij jou past is afhankelijk van jouw wensen. Wil jij bijvoorbeeld een volledig afgewerkte vakkenkast, waardoor jezelf niet meer hoeft te schilderen? Ga dan voor een plaatmateriaal dat gemelamineerd is. Wil je jouw kast op een unieke manier afwerken? Of wil je de hout structuur zichtbaar hebben in jouw kast? Dan is een onbehandelde plaatmateriaal een betere keus voor jou.

Er is niet een ‘beste keus’. Bekijk eigenschappen van de plaatmaterialen zelf en vind op die manier de kast die het best bij jou past! Heb je nog vragen of wil je eerst beide soorten kasten in het echt zien? Maak dan een showroomafspraak! Met een kop koffie en een goed gesprek bespreken we alle mogelijkheden en brengen we jouw ontwerp tot leven.

Maak een showroomafspraak!
>