Maak je eigen tuinbank van steigerhout

16 januari 2019
Bankje en plantenbak van steigerhout door OPMAATZAGEN.nl

Doe-het-zelf: Zo maak je een tuinbank van steigerhout. Met dit stappenplan kan iedereen klussen. Met een druk op de knop is je winkelmand gevuld. Succes!

Ga direct naar:

Stel je eens voor: een warme zomeravond, een zacht briesje, fijn gezelschap, lekker eten en een comfortabel bankje dat je die dag ook nog eens zélf in elkaar hebt gezet?! Dat is bijkomen van je klus, in stijl. Goed idee? Wij zagen het materiaal perfect op maat, zodat jij je energie kunt steken in het gemakkelijk uitvoeren van de klus. Wij gebruiken voor dit bankje steigerhout in de kleurtint ‘greywash’. Wil je meer weten over het werken met steigerhout? Lees dan onze klustip: werken met steigerhout

Lees verder voor de werkbeschrijving van het bankje.

Zo doe je het handig zelf:

Al het materiaal hebben wij alvast op maat gezaagd. Aan jou de taak om de planken aan elkaar te bevestigen. Dit doe je als volgt:

Stap 1:

Leg al je materiaal en gereedschap klaar voor gebruik. Dit kost vooraf wat meer tijd, maar het helpt enorm als alles binnen handbereik is tijdens de klus. Steigerhout is ruw materiaal; het bevat splinters en soms hars. Wees daarom voorzichtig of trek werkhandschoenen aan.

Stap 2:

Leg de twee grootste steigerplanken op je werktafel en bevestig de vuren balken op precies dezelfde afstand aan de uiteinden van de steigerplanken. Bewaar iets ruimte tussen de planken, zodat het hout nog kan werken. Boor de schroefgaten voor, zodat je de schroeven er eenvoudig in kunt draaien met je boormachine.

Stap 3:

Plaats 1 van de 6 poten tegen de bevestigingsbalk aan, boor voor en bevestig de steigerplank met twee schroeven. Laat de 2e poot de 1e deels overlappen. Let erop dat je de schroef van de 2e poot iets hoger plaats, om botsingen te voorkomen. Schroef de poten ook bij de uiteinden aan elkaar vast, zodat ze niet krom trekken. Herhaal dit voor alle poten.

Stap 4:

Bevestig tot slot een tussenstuk tussen de poten, om het bankje extra stevigheid te geven.

Stap 5:

Tijd om te genieten van het eindresultaat van jouw klus!

Dit heb je nodig:

Op maat gezaagd:

  • Zitvlak: 2 stuks steigerplanken, 100 x 20 cm
  • Poten: 8 stuks steigerplanken, 50 x 10 cm
  • Poten tussenstuk: 2 stuks steigerplanken 30 x 5 cm
  • Bevestigingsbalken: 2 stuks vuren balken, kopmaat 44 x 69 cm, 30 cm lang

 

Direct bestellen? Klik hier.

Gereedschap:

  • Boormachine
  • Houtboortje 3,5 mm
  • Schroeven 4×40, 5×60, 60×65
  • Potlood en rolmaat

Materiaalkosten

Klik op de groene button om vrijblijvend de materiaalkosten te zien.
Je kunt er ook voor kiezen om het materiaal op te halen bij de zagerij in Veenendaal, dan betaal je geen verzendkosten.

Ja, ik wil het materiaal bestellen!

Heb je nog geen rust om te zitten? Ga dan aan de slag met een volgende klus: een plantenbak van steigerhout. Lees de werkbeschrijving en bestel de materialen hier.

Zin in een andere klus? Meer inspiratie en klustips lees je op de inspiratiepagina.