Maak je eigen multifunctionele wandplank van Pellos Floor

14 januari 2019
Maak je eigen wandplank van Pellos Floor

Doe-het-zelf: Maak je eigen wandplank van Pellos Floor. Wij zagen alle onderdelen op maat, zodat jij direct kunt starten met de opbouw van de klus!

Ga direct naar:

Deze multifunctionele wandplank nodigt je uit om de héle dag in de spiegel te kijken. Maak deze plank eenvoudig zelf en presenteer je mooiste accessoires met trots. Creëer je eigen wisselende tentoonstelling of zet al je praktische benodigdheden op de plankjes, zodat je nooit misgrijpt. De plankdragers zijn door ons in een speciale vorm gezaagd, in een rechthoek met afgeschuinde lange kant.

Zo doe je het handig zelf:

Al het materiaal hebben wij alvast op de mm nauwkeurig gezaagd. Aan jou de taak om de planken aan elkaar te bevestigen. Dit doe je als volgt:

Stap 1:

Leg al je materiaal en gereedschap klaar voor gebruik. Dit kost vooraf wat meer tijd, maar het helpt enorm als alles binnen handbereik is tijdens de klus.

Stap 2:

Maak je eigen wandplank van Pellos Floor

Maak je eigen wandplank van Pellos Floor

Maak je eigen wandplank van Pellos Floor

Maak je eigen multifunctionele wandplank

Leg de grote wandplank op je werktafel. Meet op waar je de plankjes en de spiegel wilt bevestigen. Teken dit af, zowel op de voor- als achterzijde van de wandplank. Het is handig om hier even assistentie bij te vragen.

Stap 3:

Maak je eigen wandplank

Smeer houtlijm op de korte kanten van de plankdragers en bevestig ze. De afgeschuinde rand van de plankdrager wijst naar beneden. Leg de wandplank neer en laat 4 uur drogen. Eventueel te veel aan houtlijm kun je gemakkelijk weghalen met een vochtige doek.

Stap 4:

Maak je eigen multifunctionele wandplank

Schroef vervolgens de 6 plankdragers én het haakje vanaf de achterzijde van de wandplank vast voor extra stevigheid. Het is handig om hier even assistentie bij te vragen. Vergeet niet om de gaten voor te boren, zodat het hout niet gaat splijten. Dit is extra belangrijk als je in de kopse kant van multiplex gaat schroeven. Bevestig twee schroeven aan de voorzijde van de wandplank om de spiegel aan op te hangen.

Stap 5:

Maak je eigen multifunctionele wandplank

Gebruik schuurpapier met een fijne korrel (minimaal 180) om de potloodstrepen die in zicht zijn eventueel weg te werken.

Stap 6:

Maak je eigen multifunctionele wandplank

Smeer houtlijm aan de bovenkant van de plankdragers en leg de plank er bovenop. De plankjes kun je vastschroeven voor extra stevigheid, maar dit hoeft niet.

Stap 7:

Tijd om te genieten van het eindresultaat! Kijk eens in de spiegel en geef jezelf een schouderklopje…Je hebt het toch maar in elkaar geklust!

Dit heb je nodig:

Op maat gezaagd:

 • Wandplank Pellos Floor: 1 stuk, 80 x 180 cm
 • Kleine draagplank Pellos Floor: 2 stuks, 30 x 15 cm
 • Grote draagplank Pellos Floor: 1 stuk, 60 x 15 cm
 • Plankdragers Pellos Floor: 6 stuk, 13 x 5 x 2 cm (vorm: rechthoek met afgeschuinde lange kant)
 • Haakje Pellos Floor: 1 stuk, 3 x 7 cm

 

Direct bestellen? Klik hier.

Gereedschap:

 • Boormachine
 • Houtboortje 3 mm
 • Schroeven 4×40
 • Houtlijm
 • Potlood en rolmaat

Optioneel:

 • Spiegel 31 x 121 cm
Maak je eigen multifunctionele wandplank

Materiaalkosten

Bekijk de materiaalkosten via een klik op de link.
Je kunt er ook voor kiezen om het materiaal op te halen bij de zagerij in Veenendaal, dan betaal je geen verzendkosten.

Ja, ik wil het materiaal bestellen!

Zin in volgende klus? Meer inspiratie en klustips vind je op de inspiratiepagina.