DIY-trend: Budget-vriendelijk een tafelblad make-over doe je gemakkelijk zelf!

3 minuten
Like deze post!

Geef je huidige tafel een make-over! Dit kan al door simpelweg het werkblad te vervangen van je bestaande tafel. Voor zowel ons reguliere plaatmateriaal als voor onze volledig afgewerkte tafelbladen van het merk STULPR is het belangrijk om te weten hoe je een tafelblad nou het beste op een tafelpoot/frame kan monteren. Wij geven tips welke voor iedere poot en blad van pas kunnen komen!

Ga direct naar:

Tijd voor iets nieuws!

Na jaren lang over hetzelfde tafelblad te hebben beschikt, kan het zijn dat deze beschadigd is, te klein is geworden of simpelweg niet meer jou smaak is. Het frame of de tafelpoten daarentegen passen nog wel bij jouw interieur. Daarbij is het aanschaffen van alleen het tafelblad, zonder de poot, prettiger voor de portemonnee. Tijd voor een tafel make-over!

Geef jouw tafel een nieuw leven met bijvoorbeeld onze massief eiken of beuken panelen. Liever een tafelblad welke nagenoeg onbreekbaar en krasbestendig is? Welke jaren meegaat zonder te werken of krom te trekken? Ga dan voor onze tafelbladen van STULPR, hier bieden wij de designer toplagen van FENIX NTM, Duropal en Forbo Linoleum aan.

Bestel massieve sampleBestel STULPR sample

STULPR DIY Design furniture VS. Regulier plaatmateriaal

Wanneer je gaat voor onze STULPR tafelbladen, dan ga je voor volledig afgewerkte tafelbladen van design kwaliteit. De tafelbladen beschikken over andere eigenschappen dan ons reguliere plaatmateriaal. Zo gaan onze STULPR tafelbladen niet werken bij vochtige ruimtes en temperatuur verschillen.

Wanneer je gaat voor natuurhout zoals bijvoorbeeld ons eiken, beuken of essen plaatmateriaal, dan is de kans op kromtrekken aanwezig. Ook is het noodzakelijk om ons reguliere plaatmateriaal af te werken met een lak of beits voordat je gebruik gaat maken van de plaat. Maar wanneer je dit eenmaal gedaan hebt, kun je jaren genieten van jouw mooie, landelijke tafel!

Jouw tafelblad online bestellen en al binnen 3 weken in huis

Waar andere producten een zeer lange levertijd bieden, zorgen wij dat jou tafelblad al binnen 15 werkdagen in huis is. Zo kun je snel genieten van jouw zelf ontworpen design meubel. Dit geldt voor zowel onze STULPR tafelbladen als voor onze massieve tafelbladen.

Configureer jouw tafelblad

Vervang jouw tafelblad eenvoudig met deze tips!

Om het nieuwe tafelblad te kunnen monteren is het tijd om van het huidige tafelblad afscheid te nemen of wellicht een nieuw plekje in het huis te geven! Schroef het blad los en zorg dat je alle schroefjes goed bij elkaar bewaard, zodat je snel het nieuwe blad kan monteren.

Meten is weten!

Nu het blad en de poot los van elkaar zijn gehaald, kan het echte werk beginnen. Leg het nieuwe tafelblad voorzichtig op een kleed, deken of stuk karton neer, zodat deze niet kan beschadigen. Houd ook de schroefjes goed bij je zodat ook hier niet per ongeluk en krasje door ontstaat.

Je wilt dat de poten recht en symmetrisch onder de tafel gemonteerd worden. Start dus eerst met het opmeten van de tafel en het zetten van potlood punten op de plekken waar de poot gemonteerd moet worden. Mocht je een onderstel onder een cirkel of ovaal monteren, lees dan ons artikel over het bepalen van het middelpunt van een cirkel.

Bij het omdraaien van het blad, wanneer je deze ondersteboven gemonteerd hebt is het belangrijk dat er genoeg ondersteuning is. Til de tafel dus met voldoende mankracht, en zorg dat je zowel de poot als het blad stevig vast houdt.

 

Lees meer tips en ervaringen van anderen

Op onze blog delen klanten hun verhaal over het monteren van een tafelblad. Zo verving Elke haar salontafel met een tafelblad van STULPR. Ze laat stap voor stap aan de hand van diverse foto’s zien hoe ze dit realiseerde. Hans ging aan de slag met een bureau en had hiervoor een frame van de Ikea aangeschaft. Tenslotte vertelt Bo iets meer over haar losse Karwei poten voor haar ronde STULPR tafelblad.

Maak een showroom afspraak

Voor onze nieuwe lijn design tafelbladen ‘STULPR DIY Design Furniture’ is het mogelijk om een afspraak te maken met onze meubelexperts. Zij vertellen jou graag meer over de unieke toplagen, de randafwerkingen en de vormen die beschikbaar zijn.

Maak een afspraak

Vragen? Stuur ze in!

Wij denken graag mee over jouw nieuwe droomtafel en willen ervoor zorgen dat echt al je wensen gerealiseerd kunnen worden. Mocht je je gewenste tafelblad vorm bijvoorbeeld nog niet tegen gekomen zijn op onze website? Stuur ons dan een berichtje en we doen ons best om de vorm alsnog te kunnen realiseren!

Contactformulier
Meer artikelen met dit label
>