MDF Blank

Wandkast van MDF, door Stephan
Wat anderen maakten

Stephan is enthousiast over OPMAATZAGEN.nl én trots op de kast die hij met eigen handen heeft gemaakt. En dat snappen we! Zelf een kast maken van MDF kun je zo ingewikkeld maken als je zelf wilt of aankunt. Stephan gaat een uitdaging niet uit de weg, zoals je kunt zien! Wij zijn onder de indruk van het resultaat.

Bureaublad van MDF, door Wesley
Wat anderen maakten

Wesley maakte een bureau en combineerde hiervoor verschillende materiaalsoorten én bestaande ladeblokken. Een slimme oplossing voor een leuke klus. Hij gebruikte MDF Blank om het bureaublad te vormen. MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten binnenshuis gebruikt kan worden.

Vakkenkast met eiken deuren, door René
OPMAATZAGEN.nl maatwerk meubels

René ontwierp zijn ultieme vakkenkast én maakte creatief gebruik van verschillende materialen. Zo liet hij de kast maken van MDF Lakdraag en plaatste er zelf deurtjes en legplanken in van eikenhout. Gaaf toch, zo’n volledig unieke vakkenkast?

Schilderij maken van MDF, door Petra
Inspiratie

Dat MDF voor veel doeleinden te gebruiken is, dat is algemeen bekend. Dat je van MDF ook kunst kan maken, ligt wellicht niet zo voor de hand. Laat je inspireren door het kunstwerk van Petra, dat ze maakte van verschillende stukken MDF Blank. Zij bewerkte het materiaal op een artistieke manier en bevestigde het aan elkaar tot één geheel.

Zo maak je een TV-meubel van MDF op maat
Inspiratie

Een TV-meubel van MDF is een eigentijdse toevoeging aan je interieur. MDF toont strak en het materiaal is erg sterk, waardoor je verzekerd bent van een lange levensduur van het meubel. Met dit stappenplan maak je in 5 stappen jouw design TV-kast, zwevend of op poten. Het begint met een bouwtekening!

Wandkast van MDF, door René
Wat anderen maakten

 

Een mooie kast maak je alleen op basis van een goed doordacht ontwerp. René maakte een uniek ontwerp voor de wandkast die hij wilde gaan maken. Zo wist hij precies wat hij aan materiaal nodig had en hij liet het materiaal door ons op maat zagen. Dat is écht handig!

Radiatorombouw van MDF, door Jack
Wat anderen maakten

 

Jack maakte van MDF Blank een radiatorombouw. Hij liet het materiaal door ons op maat zagen en bewerkte de platen zelf voor de finishing touch. Zo lakte hij het MDF bijvoorbeeld af met een witte lak en maakte de uitsparingen voor de poten.

Opbergbank eethoek, door Francisco
Wat anderen maakten

Het grote voordeel van zelf klussen is dat je elk project volledig kunt aanpassen aan de ruimte in jouw huis. Zo maakte Francisco een houten opbergbank voor aan zijn eettafel van MDF Blank in een dikte van 18mm. Dit meubel past nu precies op de plek die hij bedacht had. En dat ziet er prachtig uit!

MDF in verschillende diktes online bestellen
Tekst & uitleg

MDF is een veelzijdig plaatmateriaal. Het is daarom ook beschikbaar in verschillende diktes. Lees hier alles over de verschillende diktes van MDF.

Werktafel van MDF, door Guido
Wat anderen maakten

Een prettige werktafel kan bijdragen aan de kwaliteit van jouw klus. Laat het materiaal voor jouw werktafel door ons op maat zagen en ga zelf aan de slag met de opbouw. Binnen een mum van tijd heb jij een perfecte plek voor de de uitvoering van jouw volgende klus, net als Guido.

Kastdeuren van MDF met afgeronde zijdes
Wat anderen maakten

Anne ging aan de slag met de kastdeuren van haar kast en heeft ze op een unieke manier met verf bewerkt. Bekijk hier het resultaat!

Maak zelf een modern poppenhuis
Inspiratie

Ontwerp zelf de basis van een modern poppenhuis en laat het materiaal op de mm nauwkeurig zagen door OPMAATZAGEN.nl. Debbie inspireert met haar poppenhuis!

Opberg-idee; de wasmachine uit het zicht
Inspiratie

Wasmachine uit het zicht? Maak net als Nicole een ombouw als oplossing om de wasmachine sfeervol weg te werken. Laat je inspireren!

Vakkenkasten door Thomas
Inspiratie

Thomas maakte deze stellingkasten van MDF. Benieuwd naar de werkwijze?

Klustip: Zó lak je de kopse kanten van MDF
Klustips

Met deze klustip weet je precies hoe je de kopse kanten van MDF strak kunt lakken. Handig toch?

Zo eenvoudig schuif je jouw meubel in elkaar!
OPMAATZAGEN.nl meubelcollectie

De meubels van OPMAATZAGEN.nl zijn eenvoudig in elkaar te zetten. Ook zonder technische kennis en timmermansoog. Ontdek het zelf en bekijk onze video.

‘Elke klus brengt me een stap vooruit’
Inspiratie

Kast maken van MDF? Laat je inspireren door Chase. Hij maakte deze indrukwekkende kast zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl.

Zolderkast door Hans
Inspiratie

Ga je aan de slag met een zolderkast? Laat je inspireren door het ontwerp van Hans en laat het materiaal op maat zagen.

Speakerbehuizingen door Victor
Inspiratie

Victor heeft MDF Blank op maat laten zagen om vervolgens zelf speakerbehuizingen te maken. Laat je inspireren!

Keukenblad door Twan
Inspiratie

Wat een goed idee van Twan! Hij maakte een keukenblad van MDF vochtwerend materiaal. Bekijk het resultaat.

Speakertorens door Pim
Inspiratie

Pim heeft MDF Blank gratis op maat laten zagen om vervolgens zelf Speakertorens te maken! Bekijk hier de foto’s van het eindresultaat.

Kastenwand door Chase
Inspiratie

Chase heeft MDF Blank gratis op maat laten zagen om zelf een kastenwand te maken! Bekijk hier de foto’s van de opbouw.

Draadfiguur door Joyce
Inspiratie

Bekijk hier het resultaat van het draadfiguur wat Joyce heeft gemaakt! Zij heeft een gezaagde cirkel van MDF besteld. Bestel ook jouw vorm op OPMAATZAGEN.nl!

Bankjes voor camper door Mike
Inspiratie

Mike heeft op maat gezaagd MDF gebruikt voor het maken van zijn bankjes voor in de camper. Bekijk de foto’s en laat je inspireren voor jouw eigen project!

Radiatorombouw door Dennis
Inspiratie

Dennis heeft op maat en in verstek gezaagd MDF van OPMAATZAGEN gebruikt om zelf een radiatorombouw te maken. Bekijk de foto en laat je inspireren!

Klustips: de kopse kanten van MDF strak lakken
Klustips

Je hebt een eigen ontwerp gemaakt, de onderdelen laten zagen bij opmaatzagen.nl en je bent er klaar voor om het project in elkaar te zetten en af te werken. Maar: hoe zorg je ervoor dat de kopse kanten mooi worden? Helemaal als je MDF lakdraag gebruikt, heb je een mooie ondergrond om het oppervlak te schilderen, maar de kopse kanten hebben deze lakdraagfolie natuurlijk niet. Hoe pak je dit nu aan?

Klustips: MDF schilderen
Klustips

Jouw project van MDF is gezaagd door opmaatzagen.nl en nu is het aan jou de taak om het mooi af te werken! Uiteraard wil je het project schilderen in de kleur die je hebt uitgekozen, maar hoe begin je hier nu aan?