• Home
Thuiswinkel Waarborg

Vuren balken op maat laten zagen

Vuren balken en latten worden veel gebruikt voor diverse soorten timmerwerk, maar de balken en latten worden ook voor constructieve doeleinden gebruikt. Natuurlijk kun je bij OPMAATZAGEN.nl uitstekend terecht wanneer je behoefte hebt aan vuren balken en latten. Wij bieden je een ruim online assortiment met verschillende mogelijkheden. Uiteraard staan wij garant voor de hoogwaardige en duurzame kwaliteit van al onze producten. Wanneer je bij ons vuren balken of latten bestelt, dan kun je alles door ons op maat laten zagen. Zo bespaar je jezelf tijd en kun je snel verder met jouw project. Wil jij vuren balken bestellen? Kijk dan snel verder in ons online aanbod.

Bekijk ons assortiment 

Waarvoor worden vuren balken gebruikt?

Vuren balken kunnen binnen de meest uiteenlopende projecten worden ingezet en toegepast. Zo worden de vuren balken en latten vaak gebruikt voor divers timmerwerk, maar zij worden ook toegepast voor constructieve doeleinden. Voor het maken van onder meer stellingen, kasten, plafonds, frames voor wanden en raggelwerk kun je uitstekend gebruik maken van vuren balken en latten. Je kunt rekenen op een hoge kwaliteit van de vuren balken en latten, waardoor het eindresultaat stevig is.

 

Diverse soorten vuren balken kopen

Je kunt diverse soorten vuren balken bestellen bij OPMAATZAGEN.nl. Binnen ons assortiment vind je meerdere varianten, waardoor je jouw keuze makkelijk aan kunt passen op jouw specifieke project of doeleinde. Naast standaard vuren balken en latten hebben we ook vuren balken en latten van constructieve kwaliteit. Deze zijn te herkennen aan de ‘C’ in de productnaam en zijn beter berust tegen zware belasting. In beide gevallen heb je de zekerheid dat de vuren balken van duurzame kwaliteit zijn. Weet je precies hoe lang de vuren balken moeten zijn voor jouw project? Dan kun je de gewenste afmetingen direct aan ons doorgeven tijdens het bestellen. Wij kunnen de vuren balken op maat zagen voor je, zodat jij hier geen omkijken meer naar hebt. Tot op de millimeter nauwkeurig! Zo bespaar je jezelf aardig wat tijd op het afronden van jouw project met de vuren balken.

Waar komen de vuren balken vandaan?

Vuren balken zijn vanzelfsprekend gemaakt van vurenhout. Deze houtsoort is van de fijnspar afkomstig. De houtsoort valt onder de naaldhoutsoorten. De vuren balken die in ons land worden verkocht zijn afkomstig uit diverse landen. In de meeste gevallen komen de vuren balken uit landen die veel berggebieden hebben. Hierbij valt te denken aan Finland en Zweden, waar een groot deel van het vurenhout vandaan komt. Er zijn zeker ook andere landen die vurenhout leveren voor de Nederlandse markt. Dit zijn onder meer Polen, Tsjechië en Rusland. Wanneer er voor inkopers de keuze bestaat uit vurenhout uit een berggebied en vurenhout uit een vlak gebied, dan zal de voorkeur altijd uitgaan naar het eerste. Het is namelijk zo dat het vurenhout uit berggebieden een hogere kwaliteit kent. De bomen groeien daar namelijk wat trager, waardoor het hout steviger is en een fijnere nerfstructuur heeft.

Waarom worden vuren balken zo veel gebruikt?

Vurenhout behoort tot de meest gebruikte houtsoorten in Nederland. Hier zijn meerdere redenen voor, maar een heel belangrijke reden om te kiezen voor vurenhout is de goede bewerkbaarheid. Vuren balken kunnen heel eenvoudig worden bewerkt, waardoor zij gemakkelijk toe te passen zijn voor de meest uiteenlopende projecten. Een ander voordeel van de vuren balken is wel dat de prijs aantrekkelijker is dan de prijs van de meeste andere soorten balken van massief hout.

Voorzichtig omgaan met vuren balken

Vuren balken zijn vaak ideaal in gebruik, maar het is wel altijd belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan. Het hout is heel makkelijk te bewerken doordat het relatief zacht is. Dit is een kenmerk dat als negatief kan worden ervaren wanneer het gaat om beschadigen. Vuren balken kunnen namelijk makkelijk schade oplopen, juist doordat het hout wat zachter is dan gemiddeld. Vuren balken kunnen in alle gevallen het best worden behandeld voor gebruik, waardoor de balken een aanzienlijk langere levensduur krijgen. Onbehandelde vuren balken en latten zijn erg vochtgevoelig. Door de balken te behandelen, bijvoorbeeld met een beschermende lak, kan er makkelijk voor worden gezorgd dat de balken hun kwaliteit behouden. Een andere optie is natuurlijk het kopen van geïmpregneerd vurenhout.

Vuren balken zijn een milieuvriendelijke keuze

Wil jij zo veel mogelijk ‘groen’ werken, dus met volle aandacht voor het milieu en duurzaamheid? Dan kun je zeker vuren balken kopen. De vuren balken zijn veel vriendelijker voor het milieu dan balken van diverse soorten tropisch hardhout. Dit heeft vooral te maken met de snelheid van de groei van de bomen die voor de betreffende houtsoorten zorgen. De bomen die zorgen voor tropisch hardhout groeien zeer langzaam. Hierdoor moet er meer worden gekapt dan dat er groeit en dit zorgt voor het razendsnel verdwijnen van de bossen en daarmee het leefgebied van veel diersoorten. De naaldbomen die zorgen voor vuren balken en latten groeien veel sneller. Hierdoor hoeft er niet méér te worden gekapt dan dat er groeit. Hierdoor is vurenhout met het oog op het milieu en de aarde altijd een betere keuze dan een tropische houtsoort.

Vuren balken kopen bij OPMAATZAGEN.nl

Wil jij goede, hoogwaardige vuren balken kopen? Dan kun je de vuren balken bestellen vanuit ons veelzijdige assortiment. Wij zagen alles op maat voor je, zodat jij er direct mee aan de slag kunt. Je mag de bestelling bij ons op komen halen, maar wij bieden je ook de mogelijkheid om de op maat gezaagde vuren balken te laten bezorgen. Wil jij vuren balken kopen, maar heb je eerst nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bestel jouw vuren balken op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel vuren balken op maat!